Ermenek'teki maden faciasında 'Oğlum yüzme bilmezdi' sözleriyle yürekleri yakmıştı! Ayşe Gökçe hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Ermenekteki maden faciasında Oğlum yüzme bilmezdi sözleriyle yürekleri yakmıştı Ayşe Gökçe hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2023 16:53

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 2014 yılında maden faciasında hayatını kaybeden oğlu Tezcan Gökçe'nin arama çalışmalarında "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı" sözleriyle tanınan ve o dönem herkesi duygulandıran Ayşe Gökçe (82) hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Karaman'ın Ermenek ilçesinde Pamuklu köyünde bulunan Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağında 28 Ekim 2014'te eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçi mahsur kaldı, arama kurtarma çalışmaları 38 gün sürdü. İşçilerden kurtulan olmadı.

Kurtarma çalışmaları sırasında işçilerden Tezcan Gökçe'nin annesi Ayşe Gökçe, "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı" sözleriyle tüm ülkede tanındı. Ayşe Gökçe, bugün evinde fenalaşarak hayatını kaybetti.

Ermenekteki maden faciasında Oğlum yüzme bilmezdi sözleriyle yürekleri yakmıştı Ayşe Gökçe hayatını kaybetti

Eşi Recep Gökçe de oğlu Tezcan Gökçe'nin cenaze törenine yırtık lastik ayakkabısıyla katılmasıyla gündeme gelmişti. Recep Gökçe de 3 yıl önce koronavirüse yenik düşü.

Haberin Devamı

Gökçe'nin cenaze namazı bugün Ermenek ilçesi Kazancı beldesinde, belde mezarlığındaki oğlu Tezcan Gökçe'nin mezarının yanına defnedildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!