Erken seçimi sokak getirecek

Güncelleme Tarihi:

Erken seçimi sokak getirecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 00:00

Geçirdiği burun ameliyatı nedeniyle kısa bir süre gözlerden uzak kalan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Hürriyet’in sorularını yanıtladı. AKP ve CHP istemese de sokakların ısınacağını ve erken seçimin bu yıl gerçekleşeceğini savunan Ağar şu değerlendirmelerde bulundu:

SOKAK ISINACAK

Türkiye, 1950’den beri seçimlerini dört yılda bir yapmış. Doğal olarak yeni seçim de aynı sürede gelecek. Çünkü hükümetin politikalarıyla ülkenin sıkıntıları aşılamayacak. Bu yıl sokakların, meydanların çok ısınacağı bir yıl olacak. Hükümet hem meseleleri çözemiyor, hem de yarattığı krizlerin altında kalıyor. İşte kuş gribi vakası da bunun en son kanıtı. Hükümet bunun da altında kaldı.

CHP İSTEMESE DE

CHP’nin isteksizliği de erken seçim önünde engel olamayacak. Çünkü bu gelişmeyi CHP de, AKP de belirlemeyecek. Bunun daha ötesinde gelişmeler olacak. Hükümet, desteği ile iktidar olduğu kesimlerden uzaklaştı. Bu kesimler olanlara tahammül edemeyecek; çıkışlarını yapacaklar. Seçimi biz zorlayacağız, CHP rejim bekçiliği hevesinde, milletin menfaatleri ile ilgilenmiyor. Bu kez seçimi halk, sokak getirecek. Eğer parlamento bunun dışında kalırsa, orası halk nazarında karşılıksız hale gelir. Sokak çok farklı hale gelecek bu yıl, siz de göreceksiniz.

BEDELİ ÖDERLER

Bu sene yolsuzlukların da çok tartışılacağı bir dönem olacak. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar bu hükümetin en önemli dezavantajları olmaya başladı. Yolsuzlukta bu hükümet eleştirdiği eski hükümetlerin de çok ötesine geçti. Bunun bedelini de ödeyecekler. Hükümetin yolsuzluklarla mücadele isteği olmadığı ortaya çıktı. Adalete ise bu hükümetin Meclis Grubu inanmamakta.

Onu da Başbakan’ı da biliyoruz

Yolsuzlukların araştırılması talimatını Başbakan vermiş! Buna kim inanıyor? Her platformda boy ölçüşürüz. Kendisi inanıyorsa biz de inanalım. Başbakan’ı da, Hanefi Avcı’yı da, yolsuzluğu da biliyoruz. Kimin nasıl talimat vereceğini de. Yeni zenginler, eşe dosta, yandaşa göre ihaleler, hepsini gördük. Bütün bunlar bu seneki siyasetin odağında olacak.

Sokaktayız görüyoruz

Biz masa başı çalışmıyoruz. Sokaktayız ve görüyoruz; DYP ciddi anlamda yükseliş kaydediyor. Toplumun ekonomik anlamda ipi çekilen ve emeklerinin karşılığını alamayan kesimleri; esnaf, Kobiler, işçiler, çiftçiler, herkes problem içinde. Bunların sözcüsüyüz. Şu ameliyatımdan sonra bizi tutacak kimse kalmadı. Benim değil, doktorların söylediği, performansımız yüzde 80-90 artacak. Şubattan sonra bizi kim tutacak, göreceğiz.

Osmanlı’yı okudum

Mehmet Ağar geçirdiği ameliyat nedeniyle oluşan zaman boşluğunu bol bol kitap okuyarak doldurdu. Ağar okuduğu kitaplarla güncel siyaseti de şöyle bağdaştırdı: "Bu hükümet göreve geldiğinde, Türkiye’nin Irak, Kuzey Irak, Musul-Kerkük, Kıbrıs, Avrasya vizyonu vardı; ama bugün hiçbirinden eser yok. Hükümet sıfır terör teslim aldı; ama bunu bile koruyamadı. Rahatsızlığım süresince Beril Dedeoğlu’nun AB ile, tarihçi Bernard Levis’in Ortadoğu ile, Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili kitaplarını okuma fırsatı buldum. Hem dünya gerçeklerine hem de coğrafi ve tarihsel konumuna uygun olarak Türkiye bugünleri aşacak. Çünkü toplumun iç dinamiklerine çok güveniyorum. Bu kitapları okudukça buna bir kez daha inandım. Ayrıca içinden en çıkılmaz denilen dönemlerde görev yaptım; ülkemin nelere kadir olduğunu biliyorum, bu nedenle hiç moralsiz olmam. Türkiye bu iktidarı aşacak ve yeni bir vizyonla yoluna devam edecek; ama bu iktidarla değil başka bir iktidarla."

Baba bizden memnun


2002 seçimini yeterince kavrayanlar yok. Türkiye’de siyaset, tepeden tanzim edilemeyecek, halk temelden tayin edecek. Milletten güç almayan hiçbir siyasinin muvaffak olma gücü yok. Bu siyaset dönemi kapandı. İç siyasetle ilgili öyle bir meselemiz yok. DYP benim geldiğimden beri süratle ilerlemeye devam etmekte. Sayın Demirel de bundan memnuniyet duymakta ve ifade etmekte. Ama siyaseti otel lobilerinde yapmakta olanlar böyle birtakım söylentiler yayınlamakta. Bunların gerçekle alakası yok. DYP emin adımlarla en doğru yolda giden parti olarak yoluna devam etmekte.

ENTRİKAYLA ANLATAMAZSIN

DYP Genel Başkanı olarak ben, devletin en önemli makamlarında çalışmasının verdiği tecrübe ile halka hizmet eden bir siyasetçi olarak da partisini iktidara doğru taşımanın rahatlığı ve huzurunu taşıyorum. DYP, yoluna her zamankinden daha iyi devam ediyor, bundan en fazla da Sayın Demirel memnun. Otel lobilerinde entrika ile siyaset yapanların bunu anlaması mümkün değil.

İstikrarla uyutmaya son

Parlamento millete göre şekillenmek, milletin hissiyatını anlamak zorunda. Bu nedenle seçim gelecek diyoruz ve iktidar milletvekilleri de bize hak verir durumda. AKP Grubu da millete göre karar verecektir. Milleti istikrarla uyutuyorlar; ama artık millet görüyor, bu istikrar kimin istikrarı. Bu istikrar, paradan para kazananların, tuzu kuruların istikrarı. Bundan çiftçinin, esnafın, işçinin bir yararı yok .
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!