Erkekler estetikte kadınlarla yarışıyor!

Güncelleme Tarihi:

Erkekler estetikte kadınlarla yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2009 11:04

Artık erkekler sadece saçları ile değil, yüzündeki tüm ayrıntılarla daha yakından ilgileniyor.

Haberin Devamı

Daha erkeksi, daha genç ve yakışıklı görünmek için gelinen son noktada ise sakal ekimi var.              

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar sakallı erkekleri ‘sert, olgun, erkeksi, daha çekici ve uzun dönemli ilişkiye uygun’ buluyor. Son dönemdeki sakal ekimi trendinin bu araştırma ile yakın ilişkili olduğu kesin. Uzmanlara göre estetik operasyon yaptıranların başında iş adamları, yönetici, avukat, doktor ve sanatçılar geliyor.

Transmed Medikal Direktörü Dr. Melike Külahçı sakal ekimi ile ilgili olarak  “Sakal ekimi vücudun herhangi bir yerindeki kıl kökünün alınıp sakalsız bölgeye nakledilmesi işlemidir. Sakal ve bıyık nakillerinde de ilk tercihimiz iki kulak arasında bulunan verici alandaki saç köklerini alarak nakletmek ” diyor.

Haberin Devamı

Sakal ekimi ihtiyacı olan durumlar                             

- Köselik ya da seyrek sakal (en sık ihtiyaç duyulan sebeptir ve ciddi kimlik değişimi sağlar)

- Dağınık sakal çıkması; bazen sakal belirli alanlarda çıkmaz ve dağınık bir görünüm olur çözüm sakal ekimidir

- Yara –Yanık izi; sakal bölgesindeki yaraya da derin yanık izleri sakal çıkmadığından abartılı görünür en iyi kamuflaj yolu sakal ekimidir

-Sakal dökülmesi; allopecia areata denilen daire şeklinde bölgesel kayıplar olur bu alandan 8-10 ay sakal çıkmaması bir daha çıkmayacağını gösterir tek tedavisi sakal naklidir.

- Çekiştirmeye bağlı dökülme (traksiyonel);tik şeklinde belli alanlardan sakallarını yolma sonucu sakal çıkmaz tek çözüm sakal ekimidir ancak kişinin tik problemini çözmüş olması gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!