Erkek müdüre video şantajlı tecavüz

Güncelleme Tarihi:

Erkek müdüre video şantajlı tecavüz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2001 00:00


Nurettin KURT / ANKARA
Haberin Devamı

Ankara'da Muhammed Akçay adlı polis, bir şirketin genel müdürü olan F.Y.'yi kaçırıp tecavüz etti. Genel müdürün bankadaki 30 bin dolarını da alan polis Akçay'ın evinden lav silahı, el bombası, havan mermisi çıktı.

BAŞKENT'te bir polis memuru Muhammed Akçay, kurduğu çete ile özel bir şirketin erkek genel müdürünü kaçırıp çetenin bir elemanına tecavüz ettirdi. Görüntülerini videoya çekip, F.Y. adlı Genel Müdür'e şantaj yaparak bankadaki hesabından 30 bin dolar alıp kendisine verilmesini sağladı. Çetenin elinden kurtulan F.Y.'nin, savcılığa suç duyusuru üzerine yakalanan polisin evinde yapılan aramada bir cephanelik ortaya çıkarıldı.

Mamak Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Muhammet Akçay’ın, arkadaşı Güven Özbey ve Fuat Özen'le birlikte çete kurdukları anlaşıldı.

ÜÇ AY İZLEDİLER

Çete elamanları, F.Y.yi tam üç ay takip etti. Ardından, 14 Ocak günü silah zoruyla kaçırıp Elvankent'te Muhammet Akçay'a ait eve kapattı. Burada tüm para ve mal varlığını vermesi için çeşitli patlayıcı maddeler ve silahlarla korkutulup üç gün işkence yapılan F.Y.'ye, sanıklardan Fuat Özen tecavüz etti. Diğer sanıklar tarafından da tecavüz sahnesi videoya kaydedildi. F.Y., fazla parası olmadığını, sadece bankada 30 bin dolarının bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine çete elemanları F.Y.'yi yanlarına alıp bankaya gittiler ve 30 bin doları çektirerek el koydular.

Kimseye birşey söylememesi için tehdit de edilen F.Y., 16 Ocak günü serbest bırakıldı. Ancak F.Y. hemen Cumhuriyet Savcılığı'na başvurup şikayette bulundu. Polisin yaptığı operasyonlar sonucu sanıklardan polis memuru Muhammet Akçay ve Güven Özbey yakalanıp tutuklandı. Kaçmayı başaran Fuat Özen ise aranıyor.

POLİSİN EVİ CEPHANELİK

Polis memuru Muhammet Akçay'ın evinde yapılan aramada ise neredeyse bir cephanelik bulundu:

1 Kaleşnifkof, 1 lav silahı, el bombaları, havan mermisi, sahte plakalar, kelepçeler ve bu silahlara ait çok sayıda mermi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!