Erkek erkeğe ‘chat’ cezaevinde bitti

Güncelleme Tarihi:

Erkek erkeğe ‘chat’ cezaevinde bitti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sırları kasete aldı şantaj yaptı

Kendilerini kadın olarak tanıtan iki erkek internette tanıştı. Sesli ‘chat’ yaparken müstehcen konuşmaları kaydedip, İstanbul'daki arkadaşından tehditle para alan Sıvaslı tutuklandı.

SIVAS'ta oturan Turan Koçak (24), bir internette, İstanbul' dan Mehmet Akif Arlı ile iletişim kurdu. İnternette 'chat' yapan ve birbirlerine kendilerini kadın olarak tanıtan kişiler uzun süre görüştüler. Daha sonra sesli 'chat' yapan ve birbirlerinin erkek olduğunu öğrenen Sıvaslı Turan Koçak, İstanbul'a gelip Mehmet Akif Arlı'nın Arnavutköy' deki evine konuk oldu. İnternet arkadaşları bütün günü beraber geçirdi. Koçak, daha önce yaptıkları sesli 'chat'leri olduğu gibi İstanbul'daki tüm konuşmaları da yanında bulunan teybe kaydetti.

2 kez tehditle para aldı

Sıvas'tan telefonla Arlı'yı arayan Koçak, müstehcen konuşmaları aile ve yakınlarına vereceğini belirterek, 50 milyon lira istedi. Arlı, parayı gönderdi ve ilişkisini kesti. Bir süre sonra telefon açan Koçak, bu kez de 175 milyon lira istedi. Bu isteğini de yerine getiren Arlı, üçüncü kez para isteyen Turan Koçak hakkında, Sıvas Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İnternet kafeye baskın

Mavi Ay İnternet Kafe'ye baskın düzenleyen polis ekipleri, Turan Koçak’ı yakaladı. Koçak sorgusunda, Arlı'dan para aldığını itiraf etti, ancak tehditte bulunmadığını ileri sürdü. İfadesinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edilen Turan Koçak tehdit ve şantaj yoluyla maddi menfaat temin ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!