Ergin'e suikast iddiasına yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Ergine suikast iddiasına yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 14:42

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Hatay'ın Erzin ilçesine yaptığı ziyaret öncesi bir otomobilde ele geçirilen silah ve mermilerin suikast girişimiyle ilgisi olmadığı, bu konudaki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı gazete ve internet sitelerinde, Bakan Ergin'in ziyaret ettiği ilçede ele geçirilen silahların yanlış değerlendirildiği, haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.
Açıklamada, Erzin Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Şanlıurfa'dan 3 kişinin bir araçla ilçeye gelerek, Bahçelievler Mahallesi'nde silah pazarlayacakları şeklinde bilgi alması üzerine çalışma başlattığı, saat 19.45 sıralarında 63 YT 415 plakalı otomobilin durdurulduğu belirtildi.

Araçta bulunan M.E.Ç, İ.A. ve A.T'nin yapılan üst aramalarında herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı bildirilen açıklamada, otomobilde ruhsatsız Glock ve Browning marka 2 tabanca, bu silahlara ait 11 adet mermi ve boş şarjörler, 1 adet ruhsatlı av tüfeğinin ele geçirildiği kaydedildi.

Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen zanlıların, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, zanlıların Erzin ilçesindeki bir kişiden alacakları olduğunu, düşman sahibi olmaları nedeniyle de silah bulundurduklarını beyan ettikleri ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi:
“Mevcut bilgi ve belgelere göre konunun Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin'in Erzin ilçesine ziyareti ile ilgili olmadığı değerlendirilmektedir. Konu ile ilgili başlatılan soruşturma tüm boyutlarıyla devam etmektedir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!