Ergenekon'da Başbakan'ın sözleriyle savunma

Güncelleme Tarihi:

Ergenekonda Başbakanın sözleriyle savunma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 13:11

İKİNCİ Ergenekon davasında tutuklu sanık emekli Albay Levent Göktaş’ın avukatı Celal Ülgen, savunmasında "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanı Hayati Yazıcı ile ilgili açıklama yaparak ’Onun adına mail oluşturulmuş. Allah korusun, Facebook’ta adınıza hesap açarlar, yanına iki de kadın resmi koyarlar, yayınlarlar dikkat edin. Teknoloji çok ilerledi’ dedi. Buradaki insanlar bu yüzden tutuklandılar. 3 yıldan beri tutuklu yargılanıyorlar. Teknolojinin olumsuzluklarından yararlanmak için Başbakan mı olmak lazım" dedi.

İkinci Ergenekon davasında çapraz sorgusu biten tutuklu sanık emekli Albay Levent Göktaş’ın avukatı Celal Ülgen savunma yapıyor. Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un sanıkları arasında yer aldığı 25’i tutuklu toplam 117 sanığın yargılandığı İkinci Ergenekon Davası’nın 121. duruşmasının görülmesine başlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay’ın da araların da aralarında bulunduğu 18 sanık katıldı.

OdaTv’ye yönelik operasyonun ardından "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük de duruşmaya katıldı. Tutuklu sanıklardan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Frof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Mustafa Dönmez, İbrahim Şahin ve Oğuz Bulut ise duruşmaya gelmedi. Öte yandan Balyoz Davası kapsamında tutuklanan muvazzaf ve emekli askerlerin eşleri ve aileleri tarafından kurulan Vardiya Bizde Platformu üyeleri de duruşmaya izleyici olarak katıldı.

"GÖKTAŞ HAYALİ BİR ÖRGÜT ÜYESİ OLMAK VE YÖNETMEKLE SUÇLANIYOR"

Emekli Albay Levent Göktaş’ın avukatı Celal Ülgen savunmasında İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müvekkili Göktaş hakkında verilen arama kararını eleştirdi. Ülgen, Göktaş’a atfedilecek bir suçun olmadığını savunarak, "Göktaş hangi suçu işledi? İddianameye baktığımda sanık yok. İddianamede müvekkilim hayali bir örgütün üyesi olmakla ve yönetmekle suçlanıyor. Müvekkilim hangi eyleme, hangi toplantıya gitmiş de suçlu? Bunun açıklanmasını istiyorum" dedi.

"NEDEN ARAMA KARARINI ANKARA CUMHURİYET SAVCILIĞI VERMİYOR?"

Celal Ülgen," İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi İdris Asan tarafından müvekkilim hakkında "Ergenekon terör örgütü içinde faaliyet yürütme" şüphesiyle arama kararı veriliyor. Neden arama kararını Ankara Cumhuriyet Savcılığı vermiyor da, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı veriyor. Bu karar usule ve yasalara aykırıdır" diye konuştu.

"SANIKTAN DELİLE GİDİLEREK ARAMA KARARI VERİLMİŞTİR"

Sanık Göktaş hakkında verilen arama kararının tek hakim tarafından verildiğine dikkat çeken avukat Ülgen sözlerini şöyle sürdürdü:

"1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nda arama sırasında bir savcı ve barodan görevli bir avukatın olmasında açıkça belirtilmiştir. Kanunda ayrıca mahkeme kararının olması gerektiği de belirtiliyor. Arama için makul şüphe olması gerekir. Müvekkilimle ilgili hangi fiille ilgili bu karara vardın. Bunu açıklamak zorundasın. Müvekkilimle ilgili bir kaçaklık durumu söz konusu değildir. Göktaş’ın evinin araması için gerekçe gösterilmesi gerekir. İddianamedeki suça bakıyorum. Suçla ilgili eylem yok. 51 No’lu DVD bulunmasaydı ne olacaktı. 51 No’lu DVD’ye güvenerek mi giriyorsun aramaya. Sanıktan delile gidilerek arama kararı verilmiştir. CMK’nın 130. maddesi çok açıktır. Arama sırasında savcı ve barodan görevli bir avukatın olması gerektiği belirtilmiştir. Bir yasanın hoyrat uygulandığı başka bir ülke olabilir mi?"

MANİSA SULH CEZA MAHKEMESİ VERDİĞİ ARAMA KARARI DURUŞMADA ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLDİ

Müvekkiliyle ilgili arama ve el koyma kararalarını eleştiren Ülgen, Manisa Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği bir arama kararının okudu. Ülgen, "Manisa Sulh Ceza Mahkemesi verdiği arama kararı ile özlediğimiz ve istediğimiz hukuku uyguluyor" dedi. "Göktaş’ın bürosunda 51 No’lu DVD’nin bulunduğu iddia ediliyor" diyen avukat Ülgen, "Bu DVD’nin orada bulunan bilgisayara takılıp içindeki bilgilerin ve dokümanların tutanak tutulması gerekiyordu. DVD’yi bilgisayara takıp imajını çıkarmadınız. DVD boş mu, dolu mu diye bakmadınız. Aldınız DVD’yi İstanbul’a götürdünüz. O DVD’ye her türlü bilgi yüklenebilir" diye konuştu.

"BAŞBAKAN MI OLMAK LAZIM"

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın, ÖSYM Başkanına mail gönderdiği iddialarına da değinen Celal Ülgen, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanı Hayati Yazıcı ile ilgili açıklama yaparak ’Onun adına mail oluşturulmuş. Herkesle ilgili böyle bir oyun yapılabilir, mail atılabilir. Allah korusun, facebook’ta adınıza hesap açarlar, yanına iki de kadın resmi koyarlar. yayınlarlar dikkat edin. Teknoloji çok ilerledi’ dedi. Buradaki insanlar bu yüzden tutuklandılar. 3 yıldan beri tutuklu yargılanıyorlar. Teknolojinin olumsuzluklarından yararlanmak için Başbakan mı olmak lazım" dedi. Duruşmaya öğle arası verildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!