Ergenekon Savcılarını HSYK'ya şikayet etti

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon Savcılarını HSYKya şikayet etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2009 16:40

İKİNCİ Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından Durmuş Ali Özoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ile Ergenekon Soruşturması'nın yürütüldüğü Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görev yapan 7 savcı ve 6 hakim hakkında görevlerini kötüye kullandıkları, görevlerini ihmal ettikleri gerekçesi ile Adalate Bakanlığı ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı’na (HSYK) suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Durmuş Ali Özoğlu, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden posta aracılığı ile gönderdiği 3 sayfalık dilekçesinde,ikinci iddianamenin delillerinin yer aldığı klasörlerde yer alan bazı yazışmaların altına Zekeriya Öz’ün adının açıldığını ancak imzaların yüzde 95’inin Öz’ün elinin ürünü olmadığını iddia etti. Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün imzası taklit edilerek oluşturulan sahte belgelerin çoğunda savcılık mührünün de bulunmadığını ifade eden Durmuş Ali Özoğlu, oluşturulan sahte belgelerle belirli bazı mahkemelerden karar talep edildiğini ve bu taleplerin hakimler Sedat Sami Haşıloğlu, Metin Özçelik, İdris Asan ve Ömer Diken tarafından karar haline getirildiğini iddia etti.

Özoğlu dilekçesinin devamında şunlara yer verdi:
"Savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Ercan Şafak, Fikret Seçen ve Mehmet Murat Yönder tarafından hazırlanan ve sahte imzalı belgelerle dolu olan iddinamenin, mahkeme tarafından basit bir incelemeden dahi geçirilmeden kabul edildiği anlaşılmaktadır. Dolayısıyla iddianameyi kabul eden Köksal Şengün, Hasan Hüseyin Özese ve Sedat Sami Haşıoğlu özen göstermeden ve herhangi bir inceleme yapmadan iddianameyi kabul ederek çok sayıda kişinin mağdur olmasına sebebiyet vererek görevi kötüye kullanmışlardır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olan Aykut Cengiz Engin ile Başsavcı vekili Turan Çolakkadı da soruşturmanın yasalara uygun olarak yürütülmesini denetlemekle görevlidir. Engin ve Çolakkadı yapılan kanunsuzluklara göz yumarak görevlerini kötüye kullanma suçunu işledikleri anlaşılmaktadır."

Durmuş Ali Özoğlu ayrıca Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Müdürü Hüseyin Işıldak, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görevli Memur Kezban İpek ve bazı polis memurları hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı, Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı’na sahte resmi evrak düzenledikleri, görevi kötüye kullandıkları ve Adli mercileri yanılttığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!