Ergenekon davası avukatı ölü bulundu

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon davası avukatı ölü bulundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2009 00:00

Engenekon Davası’nda sanık Oktay Yıldırım’ın avukatı olan Ahmet Ülger, Bakırköy İstanbul Florya Caddesi, Akasya Sokak’ta oturduğu apartmanın önünde ölü bulundu.

Ülger’in kalp krizinden öldüğü sanılıyor. Ülger’in cesedi, savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Vücudunda yara izi olmadığı belirtilen Ülger’in ölümüyle ilgili soruşturmaya başlandı.

Ağabeyi polis müfettişi Mehmet İşbitiren, Ülger’in ölümüyle ilgili şunları söyledi: “Duruşmaların olduğu gün Unkapanı’nda nargilecide gece geç vakite kadar dosya üzerinde çalışırdı. Ev halkı da geç gelmesine alışmıştı. O gece de saat 03.00’e kadar dosya üzerinde çalışıp eve gitmek için ayrılmış. Saat 05.00’de kapıcı girişte cesedini bulmuş. Kardeşim, terör örgütleri DHKP ve PKK tarafından ölümle tehdit ediliyordu. 13 yıl önce bakanlık koruma kararı almıştı. Ani ölümü bizi şaşırttı. Hiçbir sağlık sorunu yoktu. Adli Tıp raporunu bekliyoruz. Zaten Cumhuriyet Savcısı da ölümü şüpheli gördü.”

Ülger, gazeteci Metin Göktepe’nin öldürülmesi davasında bazı polislerin avukatlığını yapmış, bu davaya ilişkin hakkında ‘‘devlet memuruna intisapla menfaat sağlamak’’ suçundan açılan davada beraat etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!