Ergenekon’da tanıklık yaptı

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon’da tanıklık yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2012 00:00

Ergenekon davasının dünkü duruşmasında, kapatılan Nokta Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci-yazar Alper Görmüş tanık olarak dinlendi.

Haberin Devamı

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada konuşan Görmüş, Nokta Dergisi’nde yayınlanan ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen günlüklerle ilgili sorulara yanıt verdi. Görmüş, “darbe günlükleri”ni Nokta Dergisi’nin 29 Mart-6 Nisan 2007 tarihli sayısında yayınladığını hatırlatarak, “Günlüklerde 2003 ile 2004 yıllarında iktidara karşı kuvvet komutanlarının birlikte hareket ettiği ve darbe girişimiyle ilgili gün gün tutulmuş notlar vardı” dedi. Görmüş, günlüklerin Nokta’da yayınlanmadan önce bazı gazetecilere de ulaştığını belirterek “Bu gazetecilerden biri de Mustafa Balbay’dır. Balbay, doğrulatamadığı için yayınlayamadığını söyledi” diye konuştu. Tutuklu sanık CHP Milletvekili Balbay, “Alper Görmüş gazetecilik açısından önemli bir tanık. O belgeler sadece ben de değil herkeste bulunuyor. Benim yerim en çok Sayın Görmüş’ün bulunduğu yer” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dink savcısı Ergenekon’da

Terörle Mücadele Kanunu’nun 10’uncu maddesi ile yetkilendirilen savcıların görev dağılımı gerçekleştirildi. Dink savcısı Muammer Akkaş, Ergenekon’a da bakacak. MİT soruşturmasını başlatan savcılardan Bilal Bayraktar, İstanbul 10’uncu Ağır Ceza’da, Sadrettin Sarıkaya ise İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma savcısı oldu.       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!