Erdoğan'la Günay 'ucube polemiğinden' sonra ilk kez yan yana

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanla Günay ucube polemiğinden sonra ilk kez yan yana
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 14:59

Başbakan Erdoğan, 'ucube' diye nitelediği Kars'taki İnsanlık Anıtı için ters düştüğü Kültür Bakanı ile bugün ilk kez bir araya geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ''Bakanın artık o koltukta oturmaması gerekir'' sözlerine de ''Başbakan'la aramda kriz yok. CHP kendine baksın'' diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan ile Günay ilk kez yan yana geldi / Foto Galeri

Başbakan Erdoğan Kars'ta henüz yapımı tamamlanmayan İnsanlık Anıtı'nı çirkin bulmuş ve 'ucube' diye nitelemişti. Daha sonra kameraların karşısına geçen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ise ''Ben de yanındaydım. Başbakan heykele ucube demedi. Heykelin çevresini kastetti'' demişti. Günay'ın bu sözleri bizzat Başbakan Erdoğan tarafından Katar'dan dönüş yolunda yalanlandı. Ve Başbakan 'heykele ucube' dediğini söyledi.

Erdoğan'ın kendi ağzıyla Günay'ı yalanlamasından sonra gözler Kültür Bakanı'na çevrildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Ben asıl şimdi merak ediyorum Kültür Bakanı ne yapacak'' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da ''Allah adamı Günay'ın durumuna düşürmesin'' diyerek Kültür Bakanı'nın içinde bulunduğu durumun zorluğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

Başbakan'ın açıklama yaptığı sırada Şam'da bulunan ve yorum yapmayan Kültür Bakanı dün akşam sessizliğini bozdu ve ''Ben ortalığı yatıştırmak istedim ama yeteri kadar başarılı olamadım galiba. Yarın (bugün) Başbakan'ın programında yanında olacağım. Konuşulacak ne varsa konuşulur'' ifadelerini kullandı.

Ve AK Parti'de 'yalnız' kaldığı yorumları yapılan Kültür Bakanı bugün ilk kez Başbakan'la yan yana geldi. 37 tesisin toplu açılış törenini yapmak üzere Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne giden Başbakan Erdoğan'ın yanında Ertuğrul Günay da vardı. Havalanından törenin yapılacağı alana kadar AK Parti otobüsünde Başbakan'ın yanında gözüken Bakan Günay, tören sırasında protokolde de Başbakan'a yakın oturdu.

GÜNAY: KRİZ YOK

Günay, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine ''Arkadaşlar herhangi bir kriz elbette yok. Bir daha söylüyorum. Elbette bir kriz söz konusu değil. Böyle bir şey yok. Bu konuda gerekli açıklamayı zaten dün akşam yapmıştım'' şeklinde yanıt verdi.

Günay, istifa etmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu için "CHP Lideri önce şimdiye kadar kendisinin düzeltmek zordunda kaldığı bir dolu meselenin hesabını versin sonra ben onu ciddiye alayım" dedi.

Günay, istifa edip etmeyeceğine ilişkin soru üzerine "Aç tavuk, kendisini buğday ambarında sanır diye bir söz vardır bilir misiniz? Başkalarının öyle niyetleri var ama biz kimsenin niyetiyle değil, Başbakanımızın dediği gibi milletin doğrultusunda hareket ediyoruz" diye konuştu

Haberin Devamı

İŞTE BAŞBAKAN'IN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ TESİSLER

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!