ErdoÄŸan'ı dinleyenlerden ilginç talep

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanı dinleyenlerden ilginç talep
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 12, 2004 17:03

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingine katılan kalabalık, ekonomik gelişmelerden ve zamlardan söz eden Başbakan'a destek verdi. Mitingi dinleyenler "Zam yap zam yap" diye slogan attı.

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ''üç buçuk kuruşluk oy için ben şunu şunu yapmam'' dediğini ifade ederek, ''Halkımın oyunu üç buçuk kuruşa indiren bir demokrasi anlayışı nasıl olur?'' dedi.
  Â
Erdoğan, partisince Erzurum İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingte halka hitap etti. Başbakan Erdoğan, ''dadaşlar diyarı'' diye nitelendirdiği Erzurum'un bugün düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümünün kutlandığını belirtti.
  Â
Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında miting alanındaki vatandaşların bazı pankartlar açmaları üzerine, halkı, ''pankartlarla arkadaki arkadaşları görmemi engellemeyin'' diye uyardı.
  Â
Vatandaşların ''Erzurum seninle gurur duyuyor'' sloganlarına, ''Biz sizlerle gurur duyuyoruz'' karşılığını veren Erdoğan, Erzurumlular ile bir sohbet yapmak istediğini söyledi.
   Â
''BU AÅžKI BÄ°ZE YAÅžATIN''
   Â
Başbakan Erdoğan, Erzurum'un bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldığını ve bu felaketin yaralarının sarılması için bazı tedbirler aldıklarını söyledi. Erdoğan, ''Ele ele vererek inşallah Erzurum'u doğunun en ileri kenti haline getireceğiz. Bu tabii bir aşk istiyor, gelin bu aşkı bize yaşatın'' diye konuştu.
  Â
3 Kasım seçimleri sonrasında hükümetin ekonomide kat ettiÄŸi geliÅŸmeler hakkında ayrıntılı bilgi veren ErdoÄŸan, ''(Kaynak nerede) diye soruyorlar. Hortumlar kesildi, hortumculara giden paralar size gelmeye baÅŸladı'' dedi.Â
  Â
Vatandaşların ''vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin'' diye slogan atması üzerine de Erdoğan, ''Gerek yok, zaten bütün her şey ortada, hiç gerek yok... Şurada fazla kalmadı, 16 gün sonra sandıklar her şeyi söyleyecek. Halk orada kimi nereye getireceğini iyi biliyor''karşılığını verdi. Başbakan Erdoğan, elektrik ve akaryakıta bir yıl zam yapmadıklarını belirterek, ''Ancak bir zam yaptık'' dedi.
   Â
''ZAM YAP YAP'' SLOGANLARI
   Â
Miting alanındaki kalabalığın ''zam yap yap'' diye bağırması üzerine Başbakan Erdoğan, ''Medya bunu iyi takip et. Bu hükümet zam yapılması gerekiyorsa yapar. Bizim sadece akaryakıta ve TEKEL'e bir zammımız oldu. Zaten halkın büyük bir çoğunluğu bu noktada bize dua ediyor'' diye konuştu.
  Â
Erdoğan, tamamladıkları deprem konutlarını zamanında teslim ettiklerini vurgulayarak, kendilerinin tarih verip zamanında işi bitirdiklerini ve devlet ile ahlak anlayışlarında bu düşüncenin yattığını söyledi. Erdoğan, ''Zamanında teslim etmezseniz, birilerini zengin edersiniz. Biz yapamayacağımızı vaat etmedik ve etmeyeceğiz'' görüşünü dile getirdi.
  Â
Sağlık alanında yaşanan gelişmeler hakkında da bilgi veren Erdoğan, Erzurum'a 424 sağlık personeli atandığını, 2003 yılında bir halk sağlığı binası ile 2 sağlık ocağı açıldığını ve 400 yataklı devlet hastanesinin de temelini atacaklarını kaydetti.
   Â
''SABIRLI OLUN''
   Â
AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, konuşması sırasında vatandaşların taleplerde bulunması üzerine, ''Sabırlı olun, doğum bile dokuz ayda olur'' dedi. Erdoğan, şöyle konuştu:
  Â
''Benim sizlerle bu konuşmama var ya, medya, 'halkı azarladı' diyor. Ben burada sizlerle sohbet ediyorum ya, bu nasıl azarlama ise... Yazılı ve görsel medya, iyi dinleyin: 2003'te Erzurumlu çiftçilere ödenen toplam para 78 trilyon liradır. Bundan haberiniz varmı? Ama bunu hemen azarlama diye kayda alanlar var, milleti aldatmayın.''
  Â
Erzurumlu çiftçilere 2004 yılında 35 trilyon lira doğrudan gelir desteği yapacaklarını, 5 bin 355 çiftçinin 12.3 trilyon lira borcunu 5trilyona düşürdüklerini belirten Erdoğan, ilin su sıkıntısını da, Erzurum Belediyesi'ne Hazine teminatlı kredi sağlayarak çözdüklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!