Erdoğan’dan ABD’ye: FETÖ malikanesinin kapısını çalan yok

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan ABD’ye: FETÖ malikanesinin kapısını çalan yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2022 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi’nde Batı’yı ‘teröristlere destek’le suçladı. Erdoğan, “Adları, suç dosyaları ayyuka çıkan birçok darbeci firariyle ilgili ilettiğimiz tüm taleplere rağmen batılı ülkeler hiçbir hukuki adım atmadılar. Verdiğimiz klasörler, belgeler ortada ama barındığı ülkenin güvenlik birimlerinden FETÖ elebaşının malikânesinin kapısını çalan hâlâ olmadı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi’ne katıldı. Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen açılış programında konuşan Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerden gelen misafirlere “Dünyanın gözbebeği İstanbul’a hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı. Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi: Müslümanlara yönelik arızi bakış açısının ürünü kin ve nefret dalgalarının olumsuz etkisi, hemen yanı başımızda bugün de devam ediyor. Batı komşumuz Yunanistan’ın göçmenlere karşı sergilediği tavır artık vahşet boyutuna varmıştır. Mülteci botlarının, denizin ortasında batırılmasından, göçmenlere işkence edilerek ve soyularak geri itilmesine varan zulümlere her gün bir yenisi ekleniyor. Üstelik Yunanistan’ın bu şımarıklığına ve zalimliğine Batı ülkeleri kayda değer bir tepki de göstermiyor. Yasak savma kabilinden yapılan birkaç açıklamayı saymazsak bugüne kadar bu zulmü engelleyecek, aralarında çocukların ve kadınların bulunduğu mazlumların haklarını koruyacak hiçbir çabaya rastlamadık.

Haberin Devamı

TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM BÜTÇESİ

Benzer bir tavra terörizmle mücadele konusunda da şahit oluyoruz. Suriyeli, Iraklı, Afrikalı göçmenlere kapı duvar olan kurumlar, sıra PKK’lı ve FETÖ’cü teröristlere gelince olabildiğince hoşgörülü davranıyor. 15 Temmuz gecesi 252 vatandaşımızı şehit eden darbeciler bugün birçok Avrupa ülkesinde ellerini kollarını sallayarak özgürce gezebiliyor. Bölücü terör örgütü her yıl bu ülkelerde topladığı milyonlarca liralık Avro’yla Suriye, Irak ve Türkiye’ye yönelik saldırılarını finanse ediyor. Hatta kendi bütçesine doğrudan terör örgütüne yardım faslı koyan ülkeler olduğunu da biliyoruz.

TERÖRİSTLER KORUNUYOR

Tanımı, sınırı, çerçevesi belli olmayan bir siyasi sığınmacı kavramının arkasına saklanılarak teröristler korunmakta, kollanmakta, darbe suçuna karışmış kişiler adaletten kaçırılmaktadır. Adları, suç dosyaları, cürümleri ayyuka çıkan birçok darbeci firariyle ilgili ilettiğimiz tüm taleplere rağmen batılı ülkeler hiçbir hukuki adım atmadılar. Verdiğimiz klasörler, bütün bu klasör dolusu belge ortada ama barındığı ülkenin güvenlik birimlerinden FETÖ elebaşının malikanesinin kapısını çalan hâlâ olmadı.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan ABD’ye: FETÖ malikanesinin kapısını çalan yok

MÜCADELEMİZİ YÜRÜTÜYORUZ

Türkiye’nin 252 evladını şehit verdiği darbe teşebbüsü sonrasında attığı hukuki adımları eleştirenlerin bugün darbe söylentileri karşısında aldığı sert tedbirleri görüyoruz. Daha düne kadar darbeyle mücadelede bizi hukukun sınırlarını zorlamakla suçlayanlar mesele kendi demokrasileri olunca neredeyse hukuku rafa kaldırma aşamasına geldi. Mücadelemizi hukuk içinde ve meşruiyet temelinde kararlılıkla yürütüyoruz. Türkiye’yi güvenlikle birlikte özgürlükler ve adalette de dünyada ilk sıralara çıkarana kadar çabalarımıza devam edeceğiz.”

YARGIDA BİRLİĞİ TESİS ETTİK

Erdoğan konuşmasında yargı konusunda da özetle şu mesajları verdi: “Devlet ancak ve ancak adalet üzerinde yükselir, gelişir, güçlenir, büyür. Türkiye olarak geçmişte yaşadığımız tecrübeler ışığında son 20 yılda bilhassa adalet hizmetlerinin kalitesini arttıracak pek çok adım attık. Sivil yargı askeri yargı ayrımını ortadan kaldırarak yargıda birliği temin ve tesis ettik. Ulusal yargı ağı projesi UYAP’ı hayata geçirerek teknolojik ve bilimsel gelişmeleri yargının hizmetine sunduk. Uzlaştırmacılık ve arabuluculuk sistemlerini kurarak taraflara kolaylık getiren alternatif çözüm yollarını uygulamaya koyduk. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru imkânı, lekelenmeme hakkı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu gibi pek çok reformu hayata geçirdik.

Haberin Devamı

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM YENİ REFORMLAR

Yargının bağımsızlığıyla birlikte tarafsızlığını da anayasal güvenceyi alarak hukuk sistemimizin önemli bir eksiğini daha gidermiş olduk. Tüm bunlara ilaveten halkımızın takdir ve tensipleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçerek tarihimizde ilk defa güçler ayrılığı ilkesini tam manasıyla ülkemizde tesis ettik. Önümüzdeki yıl yeni yönetim sistemimizin ilk dönem uygulaması ışığında yürütmeyi daha etkin kılma yanında yasama ve yargıyı da güçlendirecek yeni reformları ülkemize kazandırmak istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!