Erdoğan'a hakaretten parka sokağa girme yasağı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğana hakaretten parka sokağa girme yasağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 00:08

ADAPAZARI’nda 24 Şubat tarihinde Birleşik Haziran Hareketi Sakarya Meclisi üyesi yaklaşık 70 kişilik grup, Çark Caddesi'nde hükümeti protesto etmek için yürüyüş yaptı.

Haberin Devamı

Basın açıklamasını gayrimenkul eksperliği yapan Melike Kara (27) okudu. Sakarya Emniyet Müdürlüğü, Kara hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılıkta ifade veren Kara, Türkiye'nin yönetim biçimi ve yaşanan hukuksuzluklardan herkesin etkilendiğini, buna dikkat çekmek için basın açıklaması yaptıklarını söyledi.

Savcı tarafından Nöbetçi Sakarya 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Kara hakkında mahkeme şu kararı verdi: “Dosyadaki delillerden suçta tekerrür tehlikesinin bulunması dikkate alındığında, soruşturma aşaması sonuçlanıp iddianame düzenlenip kovuşturma aşaması başlayıncaya kadar şüphelinin halkın toplu halde bulunduğu Adapazarı Atatürk Bulvarı, Kentpark ve Çark Caddesi'ne gitmemesi şeklinde adli kontrol önleminin uygulanmasına, şüphelinin adli kontrol önlemine geçerli bir mazereti olmaksızın ve de isteyerek uymaması durumunda şüpheli hakkında hükmedilecek hapis cezasının süresi ne olursa olsun yetkili yargı merciince hemen ve derhal tutuklanabileceğinin ihtarına..." Mahkemenin 1 Mart tarihli kararıyla basın açıklamaları ve yürüyüşlerin yapıldığı yerlere gitmesi yasaklanan Kara, işini yapmakta zorlandığını söyledi. Kara şöyle konuştu:

‘İŞİMİ YAPAMIYORUM’
"Gayrimenkul eksperi olduğumdan bankalarla çalışıyorum. Bu karar yüzünden Atatürk Bulvarı ve Çark Caddesi'nin kesiştiği yerde bulunan Adapazarı Belediyesi'ne bile gidemiyorum.” Melike Kara olayın kişiselleştirilmemesi için fotoğrafının ve görüntüsünün çekilmesini istemedi ve "Karar ortada. Söyleyecek fazla bir söz de yok" diye konuştu.

SÖYLEYENE DE YAZANA DA DAVA
DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile Zaman Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Harun Reşit Çümen hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 4 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede Zaman gazetesinin 22 Temmuz 2015 tarihli nüshasında, Suruç saldırısının ardından ilçeye giden Kani Beko’nun açıklamalarına yer verildiği belirtildi. İddianamede açıklamalar nedeniyle Beko ve Harun Reşit Çümen’in Cumhurbaşkanı’na hakaret ettikleri gerekçesiyle 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi. / Burcu PURTUL UÇAR / İSTANBUL

 

BAKMADAN GEÇME!