Erdoğan: Yola devam edeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Yola devam edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2008 17:51

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de AKP'ye açılan kapatma davasıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/tayyip_ban.jpgBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de yaptığı konuşmada, geçmişin hastalıklarını sürdürmek isteyenler olduğunu belirtti.

AKP'lilerin ‘Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin’ sloganları atması üzerine “Zaman ayırmanıza gerek yok” karşılığını veren Erdoğan konuşmasında, gençlere, “Zihinlerinizi ufuklarınızı gönüllerinizi açık tutmaya devam edin. Bu ülkeye inancınızı da millete güveninizi de gençler hiç kaybetmeyin” dedi. Yıllarca ülkenin imkan ve kaynaklarını heba eden siyasetçilerin kendi kifayetsizliklerinin faturasını bu millete çıkardığını kaydeden Erdoğan, “Kendi menfaatini milletin menfaati üzerinde tutan siyasetçiler ağır bedeller ödettiler. Siyaseti, ekonomiyi kirlettiler. Onlar bu ülkeye çok büyük zararlar verdiler. Ama neticesini de sandıkta gördüler. Artık Türkiye’nin enerjisini boşa çıkaran iktidarlar tarihe karıştı” dedi.

Haberin Devamı

“SOKAĞA DÖKÜLÜP AMPUL KIRIYORLAR”

Başbakan Erdoğan, AKP’nin milleti gönlünden, ruhundan doğduğunu ve hamurunu da bu milletin kardığını belirirken, “Birileri sokağa dökülüp ampul kırıyor. Siz gönül ampulu nedir biliyormusunuz? Ama onlar bunun farkında değil” dedi. AKP'nin amlemindeki ampulde 7 ışığın ülkenin 7 bölgesini temsil ettiğini anlatan Erdoğan, “780 bin kilometre kareyi ifade eder. Ve bu ampülün altında bir şey yazar. AKP değil AK Parti yazar. Kirli siyaseti biz Ak siyaset haline getirdik. Onun için Ak Parti dedik. Güneşi balçıkla sıvamak isteyenler var. Sıvayamazsınız. İktidardayken oylarımızı yüzde 47 ye çıkararak durmak yok yola devam dedik. Biz mi dedik. Hayır millet dedi” diye konuştu.

Ülekede kimseyi ayırmadıklarını, yaradılanı yaradandan ötürü sevdiklerini belirten Erdoğan, “Mardin’den Yozgat’a, Siirt’ten Sinop’a, Edirne’den Hakkari’ye bu ülkenin her karış toprağı bizim. Bu ülkenin her insanı bizim can kardeşimiz diyen bir kadroya sahibiz” dedi.

“BU PARTİNİN PATRONU MİLLETTİR”

Söza AKP'nın kapatılması için dava açılmasına getiren Erdoğan, bu konuda da şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Anti demokratik eylemlerini alkışlama hastalığından kurtulamayan, üçüncü sınıf demokrasiyi Türkiye’ye layık görenler yok mu? Bu milletin iradesini küçümseyenler, demokratik değerleri hafife alanlar yok mu? Ama Türkiye eski Türkiye değildir. Bugünkü Türkiye, Avrupa Birliği ile müzakerelere başlamış bir Türkiye’dir. Kimse Türkiye’yi geri götüremez. 3’üncü sınıf ülke gibi gösteremez. Yola çıkarken şunu söyledik. Tek millet, tek vatan tek bayrak, tek devlet dedik. Bu millet kendisine hizmet edeni de kendi yoluna taş koyanı da çok iyi biliyor. Ak Parti aşırı uçlarda gezen radikal bir hareket gibi göstermek gerçeği çarpıtmaktan başka anlam taşımaz. Ak Parti Türkiye’nin her bölgesinde varlık gösteren merkez bir partidir. Biz milletin gönlünden, ruhundan doğduk. Bu partinin patronu millettir millet.”

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, AKP'li gençlerden yakın tarihi çok iyi okumalarını isteyerek, “İbret alarak yaparsak, tarih tekerrürden ibaret olmaz. Ak Parti gençliği elinde döner bıçağıyla, satırla dolaşan gençlik değildir. Kalemi, kitabı, bilgisayarıyla dolaşan gençliktir. Eğer Mardinkapı şenolsun diyorsanız yüreğimiz gönlümüz ebediyen bir olsun diyorsanız, ben sizden bir şey istiyorum. Yüreğinizi ortaya koyun. Yüreklerinizi birbirine daha çok açın. Siyaset, hukuk içinde çözemeyeceğimiz hiçbir meselemiz yoktur” dedi.

Erdoğan, daha sonra AKP Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel’in annesi ve babası Mehmet Edip Fatma Yüksel Anadolu Lisesi’nin açılışını yaptıktan sonra kentten ayrıldı.

              

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!