Erdoğan Papandreu ile vize muafiyetini görüştü

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan Papandreu ile vize muafiyetini görüştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 20:17

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi nedeniyle İstanbul'da bulunan Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile yaptığı görüşmede AB ülkelerine girişte Türk vatandaşlarına vize muafiyeti uygulamasının gündeme geldiği bildirildi.

Çırağan Sarayındaki görüşmede, Türk vatandaşlarına vize muafiyeti uygulanmasının gündeme geldiği, Yunan Başbakanı Papandreu'nun da bu konuda olumlu yaklaştığı kaydedildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, iki liderin görüşmesinin geçen ay Atina'da yapılan görüşmenin devamı niteliğinde olduğu, Atina'daki görüşmelerde iki ülke arasında imzalanan 21 anlaşmanın uygulanması konusundaki iradelerin bir kez daha beyan edildiği kaydedildi. Görüşmede, iki ülkeyi ilgilendiren tüm konuların "samimi ve olumlu" bir atmosferde ele alındığı belirtildi.

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ile yaptığı görüşmede, Temmuz ayında Srebrenica katliamının 15. yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek anma programına beraber katılmalarının yanı sıra Başbakan Erdoğan'ın muhtemel Belgrad ziyaretinin gündeme geldiği ifade edildi.

Görüşmede, ikili ekonomik ilişkilerin de ele alındığı belirtilirken, Belgrad'tan Sancak'a uzanması öngörülen otoyol projesinin de masaya geldiği kaydedildi.
Erdoğan ile Tadiç görüşmesinde Belgrad'ta inşa edilmesi planlanan İslam Kültür Merkezinin de ele alındığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!