Erdoğan: Milliyetçiyiz diyenler kafatasçı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Milliyetçiyiz diyenler kafatasçı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2007 15:09

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'da spor salonunda 4 bin partiliye hitap ederken, geçmişin unutulmamasını, kendi iktidarlarında geriye gidiş varsa halkın AKP'ye oy vermemesini istedi. “Ama ileriye gidiyorsa şarkımızı söylemeye devam edelim” diyen Erdoğan, “Siz hiç bugüne kadar ‘Eğer böyle değilse bana oy vermeyin’ diyen bir lider gördünüz mü? Yaptıklarımız ortada. Görüyorum yaşıyorum da ondan. Ancak bu yeterli değil daha da iyi olacak” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geceyi geçirdiği İzmir'deki Crowne Plaza Oteli'nden bugün Oba helikopteri ile Manisa'ya geçti. Sıkı güvenlik önlemi alan korumaların, Erdoğan'ın çevresinde etten duvar ördüğü dikkati çekti. Manisa Atatürk Spor Salonu'na gelişende Manisa Belediyesi Şehzade Mehter Takımı'yla karşılanan Erdoğan, konuşmasında ekonomideki gelişmeleri anlattı.

Enflasyonun tek haneli rakamlara indiğini, ihracatın rekor kırdığını, faizlerin makul seviyeye düştüğünü söyleyen Erdoğan, ekonomideki bu gelişmeleri sık sık anlatarak insanların hafızalarını tazelemek gerektiğini söyledi. Erdoğan gecelik faizlerin yüzde 8 bin olduğu, faiz oranlarının üç haneli rakamları gördüğü günleri hatırlatarak, “Birleşik faiz yani devletin borçlandığı faiz oranı yüzde 62.7'ydi. Şimdi yüzde 19'dayız. Mayıs'da yaşanan uluslararası kriz nedeniyle faizlerde oynama oldu. Ancak zemin sağlam olduğu için bir sıkıntı yaşanmadı. Geçen yılın enflasyonu yüzde 9.65 çıktı. Hedef yüzde 7'ydi. Ancak yüzde 9.65'de kaldı. Fakat bu yıl daha da aşağılara çekeceğiz. Hedef yüzde 6'yı yakalayacağız. Bundan taviz verilmeyecek” dedi.

Türk lirasından altı sıfır atıldığını, bazılarının dediği gibi enflasyonun patlamadığını söyleyen Erdoğan, “Milleti aldattılar. ‘Senin cebine bir değil 10 lira veriyoruz’ dediler. Yüz değil bin değil on bin yüzbin bir milyon verdiler. Sanki kendi ceplerinden dağıtıyorlar. Bunlar modern hırsızlar. Vatandaşın cebinden para çaldılar. Altı sıfır atarken paramızın değerini dolar karşısında itibarlı noktaya getirdik” diye konuştu.

BUNLAR IRKÇI, AYRIMCI, KAFATASÇI”

Milliyetçilikle geçinenlerin Türk lirasının değerini koruyamadığını söyleyen Erdoğan, “Bunlar ırkçı, ayrımcı kafatasçı. Milliyetçilik bu vatana hizmet, millete hizmet, milletin derdi ile dertlenmektir. Milliyetçilik milletin parasının değerini düşürmek değil yükseltmektir. Biz hiçbir zaman ‘Ya sev ya terket’ demedik. Sadece ‘Bu milletin evlatları birbirini sevsin’ dedik. Biz partimizi kurarken sadece bir şey söyledik. ‘Herşey Türkiye için.’ Bizim farkımız bu. ‘Sevdamız Türkiye’ dedik. Bu milletin derdi ile dertlendik” dedi.

Kendilerinin kırmızı çizgileri olduğunu kaydeden Erdoğan, etnik milliyekçiliği, ırkçılığı kabul etmediklerini, Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı bağlı olan herkesi bağırlarına bastılarını dile getirdi. Erdoğan, bölgesel milliyetçiliğe de karşı olduklarını sadece batıyı değil Türkiye'nin 780 bin kilometre karesini modernleştirdiklerini söyledi.

Milli gelirin kişi başına 2 bin 500 dolardan 5 bin 380 dolara çıktığını, milli gelirin 181 milyar dolardan 391 milyar dolara yükseldiğini kaydeden Erdoğan, “Rakamlarla konuşuyorum. Ancak bunlar kurusıkı atıyorlar. İçinde DSP, MHP ve Anavatan'ın bulunduğu koalisyondan nasıl bir hükümet devraldığımızı biliyorsunuz. İhracatın 36 milyar dolardan 85 milyar dolara çıkardık. Üzerine 49 milyar dolar koyduk. Hesap ortada, Halep oradaysa arşın Manisa Spor Salonu'nda” diye konuştu.

ALEMİN KRALI KASIMPAŞALI’
Başbakan Erdoğan çiftçilerin Ziraat Bankası'ndan yüzde 59 faizle kredi alırken şimdi yüzde 17.5'la aldıklarını, prim, gübre, mazot desteği verildiğini, bu yıl mazot desteğinin yarısını nisan başında, yarısını da haziran başında vereceklerini söyledi. Erdoğan, küçük esnafın mağdur olduğunu vurgulayarak, “Doğrudur, olabilir. Mağduriyetin sebebi ne? Küçük esnaf başarılı olur, başarısız olur kaybeder. Herkes başarılı olamaz. Ancak esnaf Halk Bankası'ndan yüzde 47 faizle kredi alırken şimdi yüzde 13'le kredi alıyor” dedi. Erdoğan'ın bu sözleri üzerine AKP'liler ‘Alemin kralı Kasımpaşalı’ tezahüratı yaptı.

Başbakan Erdoğan, dört yıl önce uçurumun eşiğinde olan Türkiye'nin ‘hasta adam’ tabiriyle karşı karşıya kaldığını gençlerin bu ülkeden umudunu kestiğini dile getirerek, artık o günlerin uzağında kalındığını söyledi.

Erdoğan, karabulutların hatırlanmakta zorluk çekildiği bu günlerde girdaplara yeniden girmemek için o karanlık günleri unutmamak gerektiğini vurgulayarak o günlerin ibret vesikası olduğunu dilegetirdi. Erdoğan, şöyle dedi:

“Bu ülkede bir gecede zengin olanlar da oldu, bir gecede herşeyini kaybedenler de. Dengeler o kadar bozulmuştu ki zengin yapıp, yoksul kalkıyordunuz. Umutlar hayaleller ipotek altındaydı. Onbinler işsiz kalmıştı. Yatırımcı kaçıyordu. Uluslararası sermaye sahipleri de gidiyordu. Devletin her gün ağırlaşan sorunların yüküyle ülkeyi kaderine terkettiler. Temellerini gösterişli törenlerle attıkları yatırımlara bir çivi çakmadılar. Devlet zorlandığı her dönemde para basıyordu. Bu paralar halkın cebinden çıkıyordu. Size hangi parti gelirse onlara şunu sorun. Maliyeti 46 milyar dolara malolan 22 banka battı. Paraya her geçen gün sıfırlar eklendi. Bunların hesabını bu partilerden sorun. Bu milletin cebinden para çalanların bunun bir kısmı hapiste, bir kısmı kaçak, bir kısmının da varlıklarına el kondu. Tüm bunlar yapılırken TMSF'nin üzerine gitmesine rağmen hala anlayamadığımız malesef anlayamadığımız bazı gelişmeler oluyor.”

“MAKİNALARA ATATÜRK, FATİH ADINI VERDİK”

Partililer bunun üzerine ‘Seni üzeni biz de üzeriz’ diye bağırınca Erdoğan, “Gençler bunu sandıkta yapıyorsunuz değil mi?” dedi. Başbakan Erdoğan, iktidara geldiklerinde asgari ücretli 1537 yumurta alırken, şimdi 2121 yumurta aldığını, 198 kilogram ekmek alırken yüzde 234 kilogram ekmek aldığını, 134 kilogram toz şeker alırken 194 kilogram aldığını anlattı. 2002 yılında 8 bin traktör satılırken 2006 yılı sonunda toplam 42 bin traktör satıldığını belirten Erdoğan'ın iktidara geldiklerinde alım gücünün olmadığını traktörlerde icra takibi olduğunu haciz geldiğini söylemesi üzerine AKP'liler ‘Muhalefet, bu da sana kapak olsun’ diye bağırdı.

Yıllardır bitirilemeyen, doğal afet ve sel nedeniyle geçmiş iktidarların yılgınlığa düşüp yapmadığı Bolu Tüneli'ni açtıklarını söyleyen Erdoğan, burada iki TIR'ın kaymasının faturasının iktidara çıkarılmak istendiğini ileri sürdü. Erdoğan, sözleri üzerine ‘Kıskananlar çatlasın’ diye bağıran partililere “Aferim devam edin” dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çatlamasınlar. Onların da oylarına ihtiyacımız var. Onlar da gerçeği görecekler. Beraber yürüdük biz bu yollarda kervanına katılacaklar. Bitmeyen Bolu tünelini bitirdik. Haziran'da ikinci tüneli bitireceğiz. Şimdi diyorlar ki Haziran'a yetişmez. Siz bunu 15 yıl bitiremediniz. Bolu Dağı Tünelini ‘limon mu yoksa patates deposu mu yapalım’ diye hesap yapıyordunuz. Biz geldik yaptık” dedi.

Erdoğan, Bolu Dağı Tünellerini delen makinalara Atatürk, Fatih ve Yavuz isimlerini verdiklerini belirterek, “Atalarımız nasıl dağları deldiyse biz de onları yadediyoruz. Ancak bunlar ondan da anlamıyor. Bunlar ulaşamadıkları üzüme koruk diyenler familyasından” diye konuştu.

BAHÇESARAY VE DOĞALGAZ

Erdoğan 6800 kilometre duble yol, 100 bin derslik yaptıklarını, her köye yol ve su götürülmesi için hazırlanan Köydes projesine bu yıl 2.3 milyar YTL ayrıldığını söyledi. Erdoğan, “Van'a kapalı Allaha açık” olan Bahçesaray'a yol götürdüklerini belirterek, “Belediye Başkanı'na sordum bu söz ne diye, ‘Efendim burada kar yoları kapatınca hiçbiryere çıkamayız. Bahçesaray'da herkes satranç oynar’ dedi. Öğrendim ki Bahçesaraylı kadınlar çok iyi satranç oynuyorlarmış” dedi. Erdoğan, Soma ilçesinde kömür işletmelerini halata geçirerek 10 bin kişiye istihdam sağladıklarını ve ilçenin işsizlik sorununu çözdüklerini anlattı.

Erdoğan iktidara geldiklerinde doğalgaz kullanan 9 olan il sayısı 43'e çıkardıklarını belirterek “Kadınlar 5 kat aşağıya inip kovaya kömür doldurarak taşımak işi size kalıyordu. Benim anam da öyleydi. Neler çektiniz siz. Doğalgazla bu dertten kurtuldunuz” diye konuştu. Erdoğan, ‘Turgutlu seninle gurur duyuyor’ diye bağıran partililere, “Turgutlu'yu çocukluk yaşımda tanıdım. İmam Hatip'de öğrenciydim. Mehter takımındaydım. Meşhur Turgutlu Mehter Takımı bize ders verirdi. Turgutlu'nun bizde yeri ve anlamı var” dedi.

Erdoğan salon toplantısının ardından şehir turu atarak çocuklara oyuncak dağıttı, Manisa Belediye Başkanı AKP'li Bülent Kar'ı makamında ziyaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!