Erdoğan: Kılıçdaroğlu şu an rakibimiz değil

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Kılıçdaroğlu şu an rakibimiz değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 01:13

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin soruyu yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığının hatırlatılması ve “Yeni rakibiniz Kılıçdaroğlu. Beklediğiniz bir sonuç muydu? Bir mesajınız var mı?” diye sorulması üzerine, “Şu anda bizim Kılıçdaroğlu gibi bir rakibimiz yok. Bizim muhalefet malum, CHP’dir, diğerleridir. Seçilsin ondan sonra gerekli değerlendirmeyi yaparız. Şu anda sadece CHP’nin içerisinde bir görevlidir” diye konuştu.

Medeni bir karar

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığına aday olmasını, şu sözlerle değerlendirdi: “Bugün Sayın Kılıçdaroğlu’nun ‘ben adayım’ demesini, medeni ve olması gereken bir karar olarak görüyorum. Çünkü herkes şartları yetiyorsa aday olabilmelidir. Bunu rahatlıkla söyleyebilmelidir ve buna o partinin genel kurulunda delegeler karar vermelidir. İnanıyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu gibi başka adaylar da çıkabilmeli ve bunlar demokratik bir yarış içinde kongreye katılmalıdır.”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkan adaylığını, “Hayırlı olsun, başarılar diliyoruz” sözleriyle değerlendirdi. Çelik, CHP hakkında ise “Arabanın her tarafı dökülüyor, sadece şoför değişikliği bir anlam ifade etmez. Araba da elden geçerse o zaman işe yarar” yorumunu yaptı.

Tören çorabı
/images/100/0x0/55eaf106f018fbb8f8a095ea


BÜLENT Arınç, Manisa’da Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde özel odaların ve Merkez Efendi kaidesinin açılışını yaptı. Arınç, “Yazı da gelse, tura da gelse, 400 yataklı hastaneyi yapacağız” dedi. Arınç törende otururken, çoraplarındaki Bülent Arınç yazısı dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!