Erdoğan: Kanadoğlu'nun talebi bizim dışımızda

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Kanadoğlunun talebi bizim dışımızda
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 03, 2002 12:59

AK Parti lideri Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu`nun Anayasa Mahkemesi`nden talebinin kendileri dışında cereyan eden bir olay olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM`de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan`a birgazeteci, AK Parti`ye ihtar başvurusunun görüşülmesinin çabuklaştırılması konusunda, Kanadoğlu`nun Anayasa Mahkemesi`nden talebini nasıl değerlendirdiğini sordu. Erdoğan ise konunun Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ile Anayasa Mahkemesi arasında olduğunu belirterek, olayın kendileri dışında cereyan ettiğini söyledi.

Erdoğan, bir yargı sürecinin varlığına işaret ederek, ``Bu sorununmuhatabı biz değiliz. Bu sorunun cevabını verecek olan Anayasa Mahkemesi`dir. Zaten Başkanvekili bir yanıt verdiler. Belki bugün de Başkan yanıt verecektir. Bizim dışımızda cereyan eden olayla bizim bu noktada ilgilenmemiz yanlıştır, doğru değildir`` dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, ``Sürenin uzamasının kendilerini engelleyip engellemeyeceğini`` soran bir gazeteciye, çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini ve hiçbir tereddütleri olmadığını kaydetti. Erdoğan, gazetecilere, ``Siz bir tereddüt görüyor muzunuz?`` diye sordu.

Bir gazetecinin, ``bir baskın seçim olabileceği`` yönündeki sözlerine, Erdoğan, konunun ciddiyet kazanması halinde değerlendirme yapacaklarını belirterek, ``Demokratik ve Anayasa kuralları içinde hareket eden ülke olduğumuza göre, bu ülkede Anayasal ve demokratik olmayan yollara başvurulması mümkün değil. Konulmuş kurallar vardır. Bunun içinde tüm partiler millet karşısında yerini bulacaktır`` görüşünü savundu.

ErdoÄŸan, ``Böyle bir durum karşısında nasıl bir tavır geliÅŸtireceksiniz?`` sorusuna karşılık, ``DoÄŸmamış çocuÄŸa don biçmek yanlıştır`` dedi.Â


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!