Erdoğan: İsrail depreme benzer yanıt alır

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: İsrail depreme benzer yanıt alır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 00:00

Başbakan Erdoğan, tanınmış Mısırlı gazeteci Fehmi Huvaidi ile yaptığı söyleşide, İsrail’in, İran’a keşif operasyonları amacıyla Türk hava sahasına girdiği söylentilerini yalanladı. Buna karşın Erdoğan, böyle bir şey olması halinde İsrail’e “deprem”e benzer bir tepki verileceği uyarısını da yaptı.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in, İran’a keşif operasyonları amacıyla Türkiye’nin hava sahasını ihlal etmesi halinde “deprem”e benzer bir tepki verileceği uyarısını yaptı.

Huvaidi’nin sorusu

Erdoğan, Mısırlı gazeteci Fehmi Huvaidi’nin, “İsrail, İran’a karşı casusluk yapmak amacıyla Türk hava sahasını ihlal ettiği yolunda bilgiler var. Türkiye, bu davranışa kızdığı için mi İsrail ile ortak askeri tatbikatı reddetti” sorusuna, bu bilginin doğru olmadığı yanıtını verdi. İsrail’in o amaçla Türk hava sahasına hiç girmediğini de ifade eden Erdoğan, böyle bir şey olması halinde çok ciddi sonuçları olacağını söyledi.

Ankara nötr olmaz

“Depreme benzer gibi bir yanıt alır” diyen Erdoğan, İsrail liderlerinden Türkiye ile ilişkiyi üçüncü bir tarafa saldırı için bir kart olarak kullanmaktan kaçınmalarını da istedi. İsrail’in Jerusalem Post Gazetesi tarafından yansıtılan söyleşide, Erdoğan ayrıca Ankara’nın nötr bir taraf olmayacağını, kayıtsız kalmayacağını da ifade etti.

Gazze’yi süpürdüler

Erdoğan, Gazze operasyonuna değinirken de İsrail’in, Gazze halkını süpürdükten sonra Türkiye ile ortak bir askeri tatbikata katılmayı bekleyemeyeceğini de belirtti.

Türk halkına meydan okunamaz

İsrail’e yönelik politikanın seçmenler tarafından desteklendiğini de vurgulayan Erdoğan, Gazze’ye saldırı sırasında çok incitilen Türk halkının duygularına meydan okunamayacağının da altını çizdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!