Erdoğan Irak Başbakanı ile PKK'yı görüştü

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan Irak Başbakanı ile PKKyı görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2006 17:22

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile telefonla görüştü.

Erdoğan'ın görüşmede, Türkiye'nin terörle mücadelede tavizsiz bir kararlılık içinde olduğunu vurgulayarak, hiçbir ülkenin terör örgütüne güvenli sığınak sağlamaması gerektiğinin altını çizdiği öğrenildi. Irak Başbakanı Maliki'nin ise “Terör örgütünün Irak topraklarında üs kullanmasına izin vermeyeceklerini” söylediği belirtildi.
Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Başbakan Erdoğan'ı telefonla aradı. Erdoğan ile Maliki yaklaşık yarım saat süren bir telefon görüşmesi yaptı.

Edinilen bilgiye göre Maliki, görüşmede, “Terör örgütünün Irak topraklarında üs kullanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.  Türkiye'nin terör örgütünün Irak topraklarındaki uzantılarıyla ilgili talep ve hassasiyetini çok iyi anladıklarını belirten Maliki, terör örgütüne karşı kararlı bir tutum içinde olduklarını bir kez daha vurguladı.
“Terör örgütünün Irak'ın hiçbir yerinde barınmasına müsaade etmeyeceğiz” dediği belirtilen Maliki'nin, bu konuda Türkiye ve ABD ile işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini ifada ettiği de kaydedildi. Başbakan Erdoğan'ın da görüşmede, Türkiye'nin teröre karşı verdiği mücadeleyi hatırlatarak, son dönemdeki gelişmelere dikkat çektiği öğrenildi.

Türkiye'nin terörle mücadelede tavizsiz bir kararlılık içinde olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan'ın, hiçbir ülkenin terör örgütüne güvenli sığınak sağlamaması gerektiğinin altını çizdiği kaydedildi.

Erdoğan ile Maliki'nin görüşmesinde Lübnan'da yaşananlar da gündeme geldi. Başbakan Erdoğan'ın görüşmede, İslam Konferansı Örgütü'nün (İKÖ) Malezya Zirvesi'nde yayınlanan deklarasyon ve Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora'nın 7 maddelik planına atıfta bulunarak, “Bu çerçevede barışı sağlamak için diplomatik çabalarımız sürecek” dediği ifade edildi.

Irak Başbakanı Maliki'nin de Başbakan Erdoğan'a, ateşkesin sağlanması için gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür ederek, bu konuda Türkiye'nin etkin bir rol oynadığını söylediği öğrenildi.
Görüşmede, iki Başbakanın bölgesel konularla ilgili görüş alışverişinde bulundukları da belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!