Erdoğan inzivaya çekilsin

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan inzivaya çekilsin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 00:00

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kars’taki anıt ve heykele müdahalesine tepki gösterirken, Başbakan’ın inzivaya çekilmesini istedi.

Demirtaş dün partisinin grup toplantısında şunları söyledi: Bir ülkenin Başbakanı bir kenti ziyaret ediyor, gözüne bir anıt çarpıyor, ‘Bu ne’ diyor, ‘Tez yıkıla bu.’ Biz bunu Osmanlı filmlerinden hatırlıyoruz. Padişahlar memleketi gezerken ‘Şu şöyle ola, bu böyle ola’ derlerdi. O heykeltıraş Kars’ın göbeğine koskoca bir Recep Tayyip Erdoğan anıtı yapsaydı, şimdi devlet sanatçısı ilan edilmişti. Ama insanlık anıtı yapmış. Ne anlar bunlar insanlıktan.

Sayın Başbakan inzivaya çekilin, biraz kafanızı dinleyin. Yanınızda hiçbir danışmanınız olmadan biraz geçmişinizi ve geleceğinizi düşünün. İçinde bulunduğunuz hava, atmosfer, sizi tanınmaz bir hale getiriyor, ucubeleştiriyor maalesef. Bu iş danışmanlarla yürütülecek iş değil. Kars’ta ortaya konan kendini kaybetmiş bir Başbakan tablosudur. Ucube diyecekseniz Dilovası ucubedir, onu düzeltin. ‘İlla yandaşlarımı alacağım’ diye hukuk mezunları arasında ayrımcılık yapıyorsunuz. Hal böyle olunca alacak hâkim, savcı bulamıyorsunuz. Alevi diye hâkim savcı yapmıyorsunuz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!