Erdoğan’ın özel doktoru Erdöl başkanlıktan ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ın özel doktoru Erdöl başkanlıktan ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2013 14:03

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık ekibinin başına getirilen AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, bu görevine daha fazla zaman ayırabilmek için Meclis Sağlık Komisyonu Başkanlığı’ndan istifa etti. Erdöl, istifa dilekçesini bugün Meclis Başkanlığı’na verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın 10 yıl süreyle özel doktorluğunu yapan Koray Gürsel’in geçtiğimiz yıl Ağustos ayında bu görevinden ayrılmasıyla birlikte yeni sağlık ekibi oluşturulmuştu.

Bu ekibin başına da uzmanlık alanı kardiyoloji olan Erdöl getirilmişti. O tarihten beri Erdoğan’ın en yakınında yer almaya başlayan Erdöl’ün başında bulunduğu ekipte, yine uzmanlık alanları kardiyoloji olan Doç.Dr. Serkan Topaloğlu ve Doç.Dr. Dursun Aras ile fizyoterapist Ahmet Çotuk yer aldı.

Milletvekilliği öncesinde kardiyoloji uzmanlığını GATA’da yapan ve Erdöl, kapalı alanlardaki sigara yasağının da mimarıydı. Aras, özellikle kalp yetmezliği konusundaki çalışmalarıyla tanınırken, Erdoğan’ın bel rahatsızlığı nedeniyle sürekli yanında olan Çotuk da VIP fizyoterapist kavramını Türkiye’de ilk uygulayan isim olarak tanınıyor.

/images/100/0x0/55ea4777f018fbb8f875aaed

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!