Erdoğan ile Baykal 11 gün kalsın

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan ile Baykal 11 gün kalsın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 00:00

İmralı Adası’nda ömür boyu hapis cezasını çeken PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’ın cezaevindeki şartlarını protesto etmek için Diyarbakır’da bir araya gelen DTP’li 97 belediye başkanı ile 9 il genel meclis başkanı ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir şunları söyledi:

Bizi kandırdılar

“Toplum ve demokratik kamuoyu kandırılmıştır. Hiçbir cezaevinde olmayan, insanlık dışı tecrit uygulamaları 11 yıldan bu yana İmralı’da sürdürülmektedir. Yaratılan yeni koşullar, tecridi ve izolasyonu daha da ağırlaştırmakla kalmamakta, adeta yaşam koşullarını ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Oysa Öcalan’ın sağlık koşulları, yaşamı ve güvenliği Türkiye’deki gelişmeleri derinden etkileyecek düzeyde kilit bir öneme sahiptir. Samimiyetle Kürt sorununun çözümünü isteyen aklı başında her otorite bu realiteyi görmek durumundadır. İmralı’da uygulanan sisteme bir an önce son verilmeli, tam tersine İmralı çözüm için en etkili diyalog kapısı olarak değerlendirilmelidir. Gerçekten çözüm isteniyorsa Sayın Öcalan’ın barışa ve çözüme katkı sunabileceği koşullar yaratılmalıdır.”
Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baydemir, İmralı’daki durumun insan onuru ve yaşamıyla ilgili olduğunu savunarak, şöyle dedi: “Eğer gerçekten İmralı’daki şartlar standartlara uygun deniliyorsa Başbakan, Bahçeli ve Baykal 11 yıl değil, 11 gün kalsınlar görelim. Sözüm ona iyileştirme diye 12 metrekareyi 6 metreyekareye düşürdüler. Kim kimi kandırıyor, bu nasıl iyileştirmedir. Anlamakta güçlük çekiyoruz.”

Açıldı mı ki?

Baydemir, “Yaşanan olaylardan sonra Demokratik Açılım bitti mi?” sorusuna da, “Demokratik açılım gerçekten açıldı mı? Sorun çözülmek isteniyorsa Kürt, DTP, gördüğüm kadarıyla PKK ve Öcalan buna hazırdır. Yeter ki devlet hazır ve samimi olsun” karşılığını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!