Erdoğan’ı ‘köpek’ şeklinde gösteren afişe 3 yıl hapis istendi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ı ‘köpek’ şeklinde gösteren afişe 3 yıl hapis istendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2006 11:33

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (BAK) üyesi Erkan Kara hakkında ‘Başbakana görevinden dolayı gıyabında hakaret etmek’ sulamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kara, BAK tarafından Kadıköy Meydanı’nda kurulan bir çadıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Bush’un köpeği’ olarak gösteren afişin asılmasından sorumlu gösterildi.

BAK tarafından 11 Mart’ta ABD'nin Irak’a müdahalesini protesto etmek için ‘Barış Panayırı’ düzenlendi. Etkinlikler kapsamında kurulan çadıra Başbakan Erdoğan’ı Bush tarafından gezdirilen bir köpek olarak gösteren afiş asıldı. Etkinlikleri izleyen sivil polisler bu afişi fark edince çadırda görevli Erkan Kara, Gülen Şahin, Mehmet Demir, Filiz Ülget ve Burak Delier gözaltına alındı. Hakaret konusu afişe el konuldu. Savcıya ifade veren zanlılardan Demir, Şahin, Ülget ve Delier hakkında takipsizlik kararı verilirken çadırın sorumlu olduğu belirlen Erkan Kara hakkında Başbakan’a hakaret suçundan dava açıldı. Karan ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, “Çadıra birçok kişi girip çıkıyordu, bunu kimin astığını görmedim” dediği belirtildi. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde Kadıköy 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Erdoğan, daha önce Pengun Dergisi'nde çıkan Tayyipler Alemi için de dava açmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!