Erdoğan’ı dört gözle bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ı dört gözle bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2012 00:00

Gazze Şeridi’ni yönetimi altında tutan Hamas’ın siyasi kanadının baş sözcüsü Dr. Sami Abu Zuhri, ateşkesin ardından Hürriyet’in sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Ateşkes görüşmelerinde Türkiye nasıl bir rol oynadı?
Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulması için Türkiye büyük çaba gösterdi. Ayrıca Türkiye görüşmeler sırasında Mısır’ın üstlenmiş olduğu role önemli katkılar sağladı. Tüm bunların ötesinde Gazze’deki yönetime, saldırı altındayken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı ziyaret ile desteğini göstermiş oldu. İsrail tarafına, Gazze’nin yalnız olmadığı mesajını en güçlü şekilde verdi.

Başbakan Erdoğan, Gazze’yi ziyaret etmek istediğini açıkladı. Hamas olarak beklentiniz neler?
Sayın Erdoğan, Gazze’ye gelme niyetini defalarca dile getirdi. Hamas olarak bu ziyareti, yakın geleceğimizdeki en önemli olay olarak değerlendiriyoruz. Bu ziyaret, Gazze halkına büyük moral vereceği gibi, çok önemli siyasi sonuçlar da doğuracak. Dört gözle bekliyoruz.

Haberin Devamı

Türkiye ve İsrail’in görüşmelere başlamasına nasıl bakıyorsunuz?
Türkiye’nin kendi kararıdır. Ancak İsrail ile arasını düzeltmesinin, Filistin halkını feda ederek olmamasını umut ederiz. Şartlar ne olursa olsun Türkiye’nin desteğinin sürmesini bekliyoruz. Türkiye, Filistin’de birlik için Mısır üzerinden oynadığı önemli rolü sürdürebilir.

Ablukayı hafiflettiler

Gazze Başbakanı İsmail Haniye’nin ofisinin açıklamasında,  İsrail’in Filistinli balıkçıların Gazze sahilinden altı mil (6.9 km) uzağa kadar balık avlamasına izin verdiği bildirildi. İsrail, bu yöndeki adımı Mısır üzerinden Gazzeli yetkililere aktardı.  İsrail yönetimi silah girişimininin engellenmesini öne sürerek üç yıldır balıkçıların 3 (4.8 km) milden fazla açılmasına müsaade etmiyordu.  Öte yandan hava saldırısından etkilenmeyen okullarda dün ders başı yapıldı. Zeytun Kız İlkokulu ile hasarlı olduğu için kapılarını bir süre daha eğitime kapalı tutacak.. Öğrenciler ise civardaki  okullara nakledilecek.

HÜRRİYET KRİZ BÖLGESİNDE / FOTOĞRAFLAR: LEVENT KULU

GAZZE'DEKİ KUTLAMALARDAN KARELER

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!