Erdoğan: Füze radarı bölgemiz için çok önemli

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Füze radarı bölgemiz için çok önemli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, NATO tarafından Türkiye’de kurulacak füze kalkanıyla ilgili, “İsrail’i korumak için yapılıyor” eleştirilerine, “Bunların hepsi basit kulislerdir” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodrigues Zapatero, Türkiye-İspanya zirvesinin üçüncüsü için dün Ankara’ya geldi. İki ülke arasında her yıl hükümetler arası zirve toplantıları yapılması konusunda varılan mutabakat uyarınca gerçekleştirilen zirve sonrasında iki başbakan basın toplantısı düzenledi.
Basit kulisler
Erdoğan, “Füze kalkanı İsrail’i korumak için yerleştiriliyor iddiaları var. Ne düşünüyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Bu konu, Türkiye’de bir radar üssünün kurulması olayıdır ve bu radar üssünün kurulması NATO çerçevesi içerisinde bir süreçtir. Bizler bir NATO ülkesi olmak suretiyle bu konunun en uygun neresiyse, bunu gerek Silahlı Kuvvetlerimiz gerek Dışişlerimiz çalışmalarını azami ölçüde en ince detayına kadar yaptı ve hâlâ da bu çalışmalar yapılıyor. Ve en kısa zamanda neticelendirip bizleri herhangi bir sıkıntıya sokacak bir adım söz konusu değil. Bunların hepsi sadece basit kulislerdir. Atılan adımın bölgemiz için önemli olduğunu düşünüyoruz ve bunun için de bu konuda en geniş manada da istişare yaparak kararımızı vermiş bulunuyoruz.”

Haberin Devamı

Arap Baharı’na ortak destek

BAŞBAKAN Erdoğan, açıklamasında “Arap Baharı” ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Hak ve özgürlükler süreci, totaliter rejimlere karşı bakışı itibariyle İspanya ile aynı düşünceleri paylaşan iki ülkeyiz. Bölge ülkelerinin ekonomilerine katkıda bulunmak üzere, ortak çaba göstermeye karar vermiş bulunuyoruz.” Zapatero da, “Arap dünyasındaki değişimler sırasında yeni alternatifler ortaya koymak isteyenler, umarım bir gözleriyle de Türkiye’ye bakarlar. Çok uzak olmayan bir gelecekte Türkiye’yi AB’de görmek isteriz. Sayın Erdoğan’a sözüm var, Türkiye’yi savunmaya devam edeceğim.”

Şampiyonluğu  vermeyiz

Basın toplantısında Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye’nin İspanya’yı yendiğini hatırlatan Erdoğan, “Özellikle teşekkür ediyorum” dedi. Zapatero da, “Önemli olan tur atlamak. Şampiyonluğu vermeyiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!