"Erdoğan buraya gelmesin!"

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan buraya gelmesin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2014 10:12

Avusturya Partisi aşırı sağcı FPÖ’nün (Avusturya Özgürlük Partisi) lideri Heinz-Christian Strache, hem Türk düşmanlığı yaptı. Hem Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a çattı

Haberin Devamı

Avusturya’da yerel seçimler yaklaşırken Viyana Belediye Başkanlığı için aday olan ve anketlerde önde görünen aşırı sağcı FPÖ (Özgürlük Partisi) Lideri Heinz-Christian Strache, Österreich adlı gazeteye bir röportaj verdi. Strache yine Türkiye ve Türk düşmanlığını ön plana çıkardı.

ENGEL OLACAK

Viyana’da bazı sokak tabelalarının Türkçe olduğunu belirten Strache, "Belediye Başkanı olunca bunlara izin vermeyeceğim" dedi. Strache, öyle konuştu: "Türkiye’nin Neo-Osmanlı bir siyaset yürüterek Viyana’da paralel Türk toplumu yaratmasına izin veremeyiz. Erdoğan’a sesleniyorum. Viyana’ya gelme. Evinde otur. Buraları ziyaret etmek istiyorsa elbette gelebilir. Fakat onun burada siyasi kampanya yürütmesine izin veremeyiz. Türkiye, Avusturya’da yaşayan Türklere illegal bir şekilde pasaport veriyor. Dışişleri ve İçişleri Bakanlarımız uyuyor mu? Bu insanların Avusturya vatandaşlığından atılmaları gerek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!