Erdoğan: Bu ülke için seve seve istifa edin

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Bu ülke için seve seve istifa edin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2001 14:15

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, demokrasi ve cumhuriyetin tayin edici unsurunun millet olduğunu belirterek, ``Meydanlarda ben şunu duydum; millet `Açız` diyor, bir başka deyişle `Hükümet istifa` diyor, `İlla Seçim` diyor`` dedi. Erdoğan, hükümete, "Bu ülke için seve seve isitfa etsinler" diye seslendi.

Haberin Devamı

Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral ve Yönetim Kurulu üyeleri, Erdoğan`ı, AK Parti Genel Merkezi`nde ziyaret etti.

Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, kendisinin ve Meral`in seyahatleri nedeniyle ancak bugün görüşme fırsatı bulabildiklerini ifade etti. Bugüne kadar 21 ili dolaştıklarını, işçi, memur, ve köylünün ``Yandım Allah`` dediğini dile getiren Erdoğan, istihdam alanlarının daraldığını, bunun da aile içi huzursuzluklara vesile olduğunu söyledi.

MERAL: ÜLKE IMF'YE TESLİM EDİLDİ

Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral de ülkenin ve halkın ciddi sorunlarla karşıya karşıya bulunduğunu ifade ederek, en önemli sorununişsizlik ve yoksulluk olduğunu söyledi. Hükümetin bu konuda tek bir icraat bile göstermediğini iddia eden Meral, hükümetin, ``IMF`ye teslim edildiğini`` savundu.

Haberin Devamı

Meral, bir gazetecinin, ``IMF ile Hazine`nin 61 bin 366 kişinin emekli edilmesi konusunda uzlaştığı söyleniyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?`` sorusu üzerine, ``IMF`nin, 2002 yılı bütçesinihazırlaması, hükümete direktifler verip `Borç veririm` demesi, son derece onur kırıcı`` dedi.

Teknolojinin geliştiği bir ortamda, bankaların içi boşalırken kimsenin ``Bundan haberiyoktu`` diyemeyeceğini ifade eden Meral, ``Ozaman size, `Ne iş görüyorsunuz` diye sorarlar. Haberiniz var ki, DGM`lerden başka mahkemelere aktarıyorsunuz`` dedi.

SEVE SEVE...

Bayram Meral, Başbakan Bülent Ecevit ile görüşme talepleri olduğunu da belirterek, ``Başbakan Ecevit ile daha önce yaptığımız görüşmede, öyle bir genelge çıkacağı intibaı edinmemiştik. Başbakan da aynı kanaatte ise ülkemiz, halkımız için gereken ne ise onu yapacağız`` diye konuştu.

Türk-İş Genel Başkanı Meral, bir gazetecinin, ``Fedakarlığın sonu ne zaman gelecek?`` sözlerine karşılık da ``Herhalde başka yapacak birşey yok. Hükümet, iyi icraat ettiğini söylüyorsa halkın karşısına çıkar`` dedi. Bunun üzerine Erdoğan da ``(Bu ülke için seve seve) kampanyası var. Bu ülke için seve istifa etsinler`` dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!