Erdoğan: Bu Meclis'in Cumhurbaşkanını seçemeyeceğini hangi hakla söylüyorsun

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Bu Meclisin Cumhurbaşkanını seçemeyeceğini hangi hakla söylüyorsun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 01:52

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin tartışmalara ilişkin olarak, ”(Efendim bu parlamento Cumhurbaşkanı seçemez), hangi hakla söylüyorsun, senin böyle bir yetkin var mı? Bu parlamentoyu Sayın Baykal değil, millet seçti ve verdiği görev belli” dedi.

Haberin Devamı

.TGRT'nin Davos'dan canlı yayımlanan “Ankara Gündemi” programında soruları cevaplandıran Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin tartışmalar konusunda şunları söyledi:

“Anayasa, Cumhurbaşkanı'nın görev süresini belirlemiştir ve o görev süresi geldiği zaman hangi parlamento iş başındaysa o parlamento seçimini yapar. Şimdi bu; AK Parti iktidarda diye farklı, CHP iktidarda diye farklı olmaz. Bu; insanların kendi tercihlerine göre değil, Anayasa'yla belirlenmiştir. Dolaysıyla siz de buna uyacaksınız, halkın sandıktaki tercihine saygı duyacaksınız. Şimdi ortada bir parlamento var, siz o parlamentoyu zan altına sokuyorsunuz. Bu parlamentoya saygısızlıktır. Parlamentonun içinde bulunacaksın, bu parlamentoya saygısızlık yapacaksın. (Efendim bu parlamento cumhurbaşkanı seçemez), hangi hakla söylüyorsun, senin böyle bir yetkin var mı? Bu parlamentoyu sayın Baykal değil, millet seçti ve verdiği görev belli. Vakti saati geldiği zaman ne yapacaksa bu parlamento yapacaktır. Bu parlamentoda bulunan milletvekillerine kimsenin saygısızlık yapmaya hakkı yoktur. Biz bu parlamentoya güveniyoruz, bu parlamento da bu güvenin ve inancın gereğini yapacaktır.”

PERSONEL ALIMI

Başbakan Erdoğan, kamuya personel alımı konusundaki bir soru üzerine, şu anda kamuda 60 bin civarında emekli olduğunu belirterek, bu insanların yerine alım yapılacağını ifade etti.Yeni okulların, hastanelerin personel ihtiyacı bulunduğunu anlatan Erdoğan şunları kaydetti:
“Göreve geldik; okullarımız bom boş, sınıf öğretmenleri yeterli sayıda yok, alan öğretmenleri yok. Bunları dolduracaksın, eğer başarılı bir eğitim sistemi kuracaksan, bunu halletmen gerekiyor. Aynı sıkıntı sağlıkta, adalet kurumlarında, emniyette de var. Ciddi manada polis açığı var. Bunları halletmemiz gerekiyor. Karayollarında ciddi şekilde açığımız var, Devlet Su İşleri'nde, toplu konutta açığımız var. Tarım ve hayvancılık aynı şekilde... Bütün bu alanlara bizim insan almamız gerekiyor. Diyanet'te aynı şekilde açığımız var. Geçen Diyanet İşleri Başkanımız söyledi; 16 bin caminin imamı yok. Ne oldu, camilerimiz kapatılacak mı?

Haberin Devamı

Şimdi biz; bu sene de bu boşlukları dolduracağız, önümüzdeki sene de. Bu sene seçim endişesi lafını edenler önümüzdeki sene kalkacaklar aynı lafı konuşacaklar. Muhalefet popülizm yapıyor. İktidarın yapması gereken bu da onun için yapacağız. Seçim yılına girdik diye, eğer gerçekten personel eksilmesi varsa almayacak mıyız? Seçim sandığına gidilecek ana kadar, devlet görevinin başındadır. Devlette süreklilik esastır. Bu alımları kalkıp da özel toplamıyoruz ki. KPSS ile sınavları yapılıyor, ondan sonra da yerleştiriliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!