Erdoğan: 'Bu hırsızlar bizi mal sahibi yaptı'

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Bu hırsızlar bizi mal sahibi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 12:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ve Sağlık Temel Bilimleri Binası açılış töreni katıldı.

Haberin Devamı

Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Zihinleri geliştirmesi gereken üniversitelerin, zihinleri formatladığı süreçlerden geçtik.
Ben çocuklarımı Türkiye’de okutamadım. Başörtüsü ve katsayı engeline takıldılar.

AÇILIŞ TÖRENİNDEN KARELER

GAYET İYİ YETİŞTİLER...
Ama ne oldu, bu tür hırsızlar bizi mal sahibi yaptı. Bu evlatlarımız da dışarıda gayet iyi yetiştiler. Özgüvenleri daha yüksek şekilde anavatana döndüler. İlim Müslümanın yitiğidir. Nerede görürsek almalıyız. Öğrencilerimizi Japonya’ya göndermemiz gerekiyorsa oraya göndereceğiz. Rusya’ysa Rusya’ya, Maltaysa Malta’ya göndereceğiz.

DÜN SULTANAHMET DE GÖRDÜNÜZ...
Dün Sultanahmet’te olanı gördünüz. Bir kadının canlı bomba olarak yaptığı saldırıyla bir polisimiz şehit oldu. Kenan kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum. Diğerine bir şey demeyeceğim tabi. Yaralı polisimize de acil şifalar diliyorum.

BU KADIN NASIL BU HALE GELDİ
Bu kadın nasıl bu hale geldi. Kenan kardeşimin ne suçu vardı. Orada böyle bir şey yaparak turistlerin gelmesini engellemek için mi yaptı: Dolmabahçe'de de böyle bir saldırı oldu.
Ne yapmak istiyorsunuz. Elinize bunu yaparak ne geçecek. Bunları yaprak ideolojilerinizi bu ülkeye egemen olacağını mı düşünüyorsunuz.

Haberin Devamı

Paralel yapının etkinliğini üniversitelerde de sona erdirme kararındayız. Bu can ten oldukça bu yapıya karşı mücadelemi sürdüreceğim.
Bugün ülkemizde verilen sağlık hizmetlerinin ve yaygınlığının kalitesini Avrupa’da ve Amerika’da görmek zor.
Şehir hastaneleri ile birlikte sağlık alanında daha iyi hale geleceğiz.
Sadece demokrasimizi geliştirmedik milletimizin yüzlerce yıllık hayallerini beklentilerini de gerçekleştirdik.
BM Genel Kurulu’nda dünya beşten büyüktür konusuna ağırlık verdim. Çünkü BM Güvenlik Konseyinin beş tane daimi üyesinin bir tanesinin dudaklarının arasına siz dünyayı mahkum edemezsiniz.
Öyle olursa işte Suriye’de 350 bin insanın ölümüne seyirci kalırsınız. Libya’da Irak’ta olanları biliyorsunuz. Onbinlerce insan öldürülüyor. Ses var mı? Müdahale var mı?

KARADAN KARIŞMAM
Ne deniyor havadan bombalarım. Karadan karışmam.
Bizimle yapacaksan bizim dediklerimize de önem vereceksin.
‘Hayır’ diyorlar dert başka.
Kobani’de yaşananlar çok açık net ortada.

HAVADAN BOMBALAMA...
Biz dedik ki sadece havadan bombalama işle işi çözemezsiniz.
Siz girmeyecekseniz o zaman gelin Özgür Suriye Ordusu’nu destekleyin dedik.
Nitekim Rasmussen geçen gün karadan da bu işin olması gerekir dedi.
Biz de dedik ki ‘siz karadan giremeyeceksiniz gelin ÖSO’yu destekleyin.’ ÖSO’yu desteklemediler. Kimi desteklediler. Evet. DEAŞ’la Kobani’de savaşan bazı grupları desteklediler.
PYD’de de bir terör örgütüdür. Maalesef PKK ile PYD birbirinin aynıdır. Dertleri kuzey Suriye’de bir devlet oluşturmaktır. Biz buna Türkiye olarak sıcak bakamayız.

O DA KOBANİ'Yİ SORDU
Fransa’da Sayın Hollande ile görüştük. O da Kobani’yi sordu. Dedim ki Kobani’yi sormayın. Halep’i sorun. Halep’te 1 milyon 200 bin insan var. Kobani’de insan kalmadı. Halep’te ekonomi, kültür, tarih var.
Gelin buna müdahale edelim dedik. Orayı bir kenara koydular. Yattılar kalktılar Kobani dediler. 3 günde biter dediler. Uçakla yardım malzemesi gönderdiler. Bir kısmı DEAŞ’ın eline geçti.
Dünya beşten büyüktür. Peki ne olarak. Bu sayı 15 mi olur. 20 mi olur? Dönerli mi olur. Bu yapılsın.
Ben orada temsil edilmiyorum. Benim temsil edilmediğim bir BM Güvenlik Konseyi benim adıma konuşamaz. Onun için dünya beşten büyüktür tezini dünyaya yayacağız.
Şu anda STK’lar oluşuyor onlar da çalışmaya başlayacak.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Külliyesi’nin hayırlı olmasını diliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!