Erdoğan: 2011'de son kez adayım

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: 2011de son kez adayım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2009 01:39

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılında son kez milletvekilliğine aday olacağını belirterek, “Ben tükürdüğümü yalamam. 2011’de Allah ömür verirse benim son milletvekilliği adaylığım olacak. Birileri gibi orada da çakılıp kalmam” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, “Amaç millete hizmet etmekse vakfın başına geçersiniz. Oradan da hizmet edersiniz” dedi. Erdoğan, AKM binasında restorasyon veya güçlendirme yapılmayacağını, kendisinin o binanın yıkılıp, yeniden inşa edilmesini istediğini dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu'nda bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Turizm Ödülleri törenine eşi Emine Erdoğan'la katıldı. Törende Erdoğan’a turizme yaptığı katkılardan dolayı şükran plaketi verildi. Konuşmasında siyasi yaşamı ile ilgili ilginç açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Marifet iltifata tabidir. İltifatsız marifet zayidir. Gelin beraber yapalım. Kıskanç olmanın manası yok” dedi.

“Biz bu gün varız yarın yokuz” diyen Erdoğan, “Kimler geldi kimler geçti. 2011’de Allah ömür verirse benim son milletvekilliği adaylığım olacak. Ben tükürdüğümü yalamam onu da söyleyeyim. Ve partimin tüzüğünde de bu böyledir. Gereğini yaparım ve birileri gibi orada da çakılıp kalmam. Millete hizmet etmekse sadece politikada olmuyor. Vakfın başına geçersiniz oradan da hizmet edersiniz” dedi. Dünyada bunun çeşitli örneklerinin bulunduğunu da belirten Erdoğan “Ne yazık ki bizde yok. Bakıyorsunuz kıyıda köşede rahat durmuyorlar” dedi.

GALATAPORT’TA TAKMADIKLARI YAFTA KALMADI

İstanbul’da yapılması planlanan projelerle ilgili bilgi veren Erdoğan, “İstanbul gibi böyle nadide bir eseri elinde bulundurmanın da son derece ağır sorumluluk gerektirdiğini belirtmeliyim. Bir çivi çakarken bile enine boyuna düşünmek zorundayız. Yoksa yazık eder ihanet ederiz. Enine boyuna düşünmeden bu tür adımlar atmanın insan katletmekten farkı yoktur” dedi. Salonda bulunanlara seslenerek bir derdi olduğunu belirten Erdoğan, “Ama siz Başbakansınız demeyin” diyerek, Galataport sürecinde yaşanan olayları değerlendirdi. Erdoğan, “Bizim bir Galataport sorunumuz olmuştur. Ama Galataport sorununda bize yapmadıkları, takmadıkları yafta kalmamıştır. Bizim bir Haydarpaşaport sorunumuz olmuştur. Takmadıkları yafta, söylemedikleri söz kalmamıştır. Eğer şu Galataport başlayıp şu anda bitmiş olsaydı o Tophane böyle olmayacaktı. Oradaki mezbelelikler temizlenecek ve bambaşka tarihi bir Tophane ortaya çıkacaktı. Ama ben onu engelleyenleri tarihe havale ediyorum” dedi.

ŞENER ELEŞTİRMİŞTİ

AK Parti’den ayrılarak Türkiye Partisi’ni kuran Abdullatif Şener, 10 gün önce partisinin Bağcılar İlçe Teşkilatı’nın açılışında yaptığı konuşmada Galataport projesini gündeme getirmiş ve “Galataport olayını hepiniz bilirsiniz. İsrailli bir firmaya, Ofer’e Galata bölgesini vermeye kalktılar. O zaman Galataport’a imza atmadım. İade ettim. Bugün Galata bölgesinde gezebiliyorsanız biliniz ki orada atmadığım imzanın, vermediğim kararnamenin payı var” diye konuşmuştu.

Galataport projesi ile ilgili umutsuz olmadığını belirten Erdoğan ihale ile ilgili yeni çalışmaların yapıldığını belirterek, “Ama diyorum ki siz ne güne duruyorsunuz. Sizlerin de sahip çıkmanız, destek vermeniz lazım. Oraya gelen paralı turist olacak. Oradaki tarihi eserler otele dönüşecek. İstanbul’un birçoğu o salaş yapıların arasındaki muhteşem saat kulesini bile bilmez. Nargileye gelen bile farkında değil. Bunu temizlemek oraları açığa çıkarmak meydana çıkarmak bizim bir vatandaş olarak da görevimiz” dedi.

PARANIN MİLLETİ OLMAZ

Önlerinde çeşitli engeller olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “İnanıyorum ki İstanbul sevdalısı olanlarla birlikte aşacağız” dedi. Haydarpaşaport konusunda da kendilerine benzer engellerin çıkartıldığını belirten Erdoğan, “Mesele oranın böyle bir dönüşümü yaşamasına engel olmak. Kimseye bireysel olarak tahsis yok. ’Galataport’u Yahudi sermayesine veriyoruz’ dediler. Paranın milleti, ırkı, dini, milliyeti olmaz. Benim ülkeme gelip bir çivi çakıyorsa burada çalışacak olan Ahmet, Mehmet, Hüseyin’dir. Artık bizim bu zihniyetleri değiştirmemiz lazım. Bundan kurtulmamız lazım. Bunlar çok geçmişte kaldı artık” dedi.

AKM’NİN YIKILMASINI İSTİYORUM

Konuşmasında Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yıkılmasını istediğini belirten Erdoğan, “Şu hali ile AKM’yi beğeniyor musunuz?” diye sordu. “Samimi olalım” diyen Erdoğan, “Yapalım bir araştırma, göreceksiniz milletin büyük çoğunluğu beğenmeyecek. Etkinlik yapılsa park edecek yer yok. Salonların adedini arttıralım dedik. Dediler ki ’İstemezük’. Ve şu an öyle duruyor. Ben de Ertuğrul Bey’e (Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay) diyorum. ’Hiç dokunma öyle kalsın’. Çünkü orda ben güçlendirme, restorasyona razı değilim. Orayı yıkıp yeniden yapmak, arkadaki bütün alanları da oraya katmak gerekir. Ben israftan yana değilim”dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!