'Erdil'in koğuş arkadaşı değilim'

Güncelleme Tarihi:

Erdilin koğuş arkadaşı değilim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2007 15:27

Bursa'da tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir iş adamı, “Haksız mal edindiği” iddiasıyla Saray Cezaevi'nde bulunan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil'in koğuşundaki bir kişiyle aynı ad ve soyadı taşımaktan dolayı sıkıntı çekiyor.

Haberin Devamı

Minteks AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Emin Nallar, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz haftalarda cezaevine giren emekli Oramiral Erdil'in koğuşunda kalan 7 kişinin isimlerinin basında yer almasının ardından kendisine “Geçmiş olsun” mesajları gelmeye başladığını söyledi.

Yaptığı araştırmada, İlhami Erdil'in koğuşunda kalan hükümlülerden birinin kendisiyle aynı isim ve soyismi taşıyan, “karşılıksız çek” suçundan 221 gün hapis cezasına çarptırılan Emin Nallar adlı kişi olduğunu öğrendiğini belirten Nallar, “Bu kişinin isminin basında çıkmasının ardından, yüzlerce 'geçmiş olsun' mesajı almaya başladım. Ev, iş yeri ve cep telefonlarım hiç susmadı. Her arayana, o kişinin ben olmadığımı anlatıyorum” dedi.

Nallar, tekstil sektöründe tanınmış bir firmanın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğünü, ayrıca Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Uludağ İhracatçı Birlikleri ve Türkiye Ev Tekstil Derneğinde çeşitli görevlerde bulunduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bugüne kadar değil cezaeviyle polis merkeziyle bile hiç işim olmadı. İsim benzerliği nedeniyle gelen telefonlara bakmakta zorluk çekiyorum. Hatta kredi kartı sahibi olduğum bir bankadan bile geçmiş olsun mesajı aldım. Mesajda, 'Bizler sizin yanınızdayız' deniliyordu. Oramiral Erdil'in koğuş arkadaşı değilim. Ben, o Emin Nallar değilim. Vallahi de billahi de değilim.”

Nallar, isim benzerliği nedeniyle yaşadığı mağduriyetin ardından Bursa'daki gazetelere ilan vermek zorunda kaldığını, buna rağmen “Geçmiş olsun” mesajlarının önüne geçemediğini sözlerine ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!