Erdil davası karara kaldı

Güncelleme Tarihi:

Erdil davası karara kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 17:51

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil, eşi Füsun ve kızı Deniz Halide Erdil, kızının gizli ortağı olduğu ileri sürülen Şirin Melek Hekim ve Erdil'in emir subay yardımcısı emekli Yüzbaşı Yalçın Kayatunç'un yargılandıkları dava karara kaldı.

Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, sanık avukatlarının esas hakkındaki savunmaları tamamlandı. Avukat Dinçer Eskiyerli, Füsun Erdil hakkında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Konutu'ndaki harcamalarda “görevi kötüye kullanma suçuna iştirak” yönünden yaptığı savunmada, müvekkilinin memur kişi olmadığından bu suçtan yargılanamayacağını söyledi. İlhami Erdil'in bu suçu işlemediğini ileri süren Eskiyerli, “eşinin de olmayan suça iştirak edemeyeceğini” ifade etti.

Füsun Erdil'in hangi eyleminden ötürü suçu nasıl işlediğine dair delil bulunmadığını kaydeden Eskiyerli, müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi. Deniz Halide Erdil'in ortağı olduğu ileri sürülen Heker firmasının İstanbul Tersane Komutanlığı'ndan boya ihalesinde, Erdil'in ”memuriyet nüfuzunu kötüye kullanma suçuna iştirak” suçlaması yönünden savunma yapan Eskiyerli, İlhami Erdil'in ihaleyi etkileyecek eyleminin söz konusu olmadığını söyledi. Boya ihalesinin yasal olduğunu savunan Eskiyerli, “Deniz Erdil hakkında dedikodu ötesinde delil yok” dedi ve müvekkilinin beraatini istedi.

“BİZE GÖRE AMİRAL BATMADI”

Şirin Melek Hekim'in avukatı Şevki Lülecioğlu da müvekkili için aynı suçlamaya ilişkin savunmasında, Erdil'in dönemin Tersane Komutanı Tuğamiral Metin Poyrazlar'ı arayarak, “Bunu da değerlendirin” dediğini ifade etti. Müvekkilinin sahibi olduğu Heker firmasının ihaleyi kazanmasıyla rekabet ortamı sağlandığını iddia eden Lülecioğlu, “Bunu da değerlendirin” şeklindeki telefon konuşmasının suç olarak değerlendirilemeyeceğini öne sürdü.

Avukat Lülecioğlu, alınan boyaların kullanıldığını ve hazine zararı oluşmadığını savunarak, “Bize göre amiral batmadı. Burada ağlayan tanıkların vicdanında aklandı” diye konuştu. Lülecioğlu, müvekkilinin üzerine atılı suçun unsurları oluşmadığından öncelikle beraatine karar verilmesini, aksi takdirde lehe olan yasal düzenlemelerin uygulanmasını talep etti.
Duruşma hakimi kıdemli Albay Turgay Çağlar, sanıkların son sözleri yerine geçmek üzere, önceki ifadelerini okudu.
Davada araştırılacak başka bir konu kalmadığını belirten Çağlar, dosyanın tetkike alınmasına karar vererek, duruşmayı 7 Şubat Salı gününe erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!