Erdem ve Ceylan Toronto'da

Güncelleme Tarihi:

Erdem ve Ceylan Torontoda
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 25, 2006 15:31

31'inci Uluslararası Toronto Film Festivali, 7 -16 Eylül arasında yapılacak. Festivalde Türk sineması Reha Erdem'in Beş Vakit ve Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes'da FIPRESCI Ödülü alan İklimler adlı filmleriyle temsil ediliyor. Brad Pitt, Russell Crowe ve Cate Blanchett gibi Hollywood yıldızlarının renk katacağı festivalde çeşitli ülkelerden 352 film yer alıyor.

Haberin Devamı

Kanada yerlilerinin tarihini konu edinen The Journals of Knud Rasmussen ile açılacak olan festivale Anthony Hopkins, Yoko Ono, Jude Law, Dustin Hoffman ve Michael Moore'un da katılması bekleniyor.

Paramparça AÅŸklar ve Köpekler ile 21 Gram gibi filmleriyle tanınan Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzales Inarritu'nun yeni filmi Babel (Babil) festivalin iddialı yapımlarından. Kadrosunda Brad Pitt, Gael Garcia Bernal ve Cate Blanchett'in yer aldığı film, hayatları sürpriz ÅŸekilde birbiriyle kesiÅŸen inanların öyküsünü anlatıyor. Â

İlk kez Toronto'da seyirci karşısına çıkacak olan A Good Year'ın yönetmen koltuğunda Ridley Scott oturuyor. Filmin başrollerinden birinde Russell Crowe var. Film, Peter Mayle'in A Year in Provence adlı kitabının bir uyarlaması.

Haberin Devamı

Ä°DDÄ°ALI BELGESELLER

Petra Epperlein ve Michael Tucker'ın yönettiği The Prisoner Or: How I Planned To Kill Tony Blair adlı belgesel ilk kez festival kapsamında sinemaseverlerle buluşacak.

Dixie Chicks, Kurt Cobain ve John Lennon'ı konu alan belgeseller de festival kapsamında gösterilecek.

Bu yıl Cannes Film Festivali'nde ödül alan, İrlanda yapımı drama The Wind that Shakes the Barley de programda yer alan filmlerden.

Erdem ve Ceylan Torontoda
Reha Erdem'in Uluslararası İstanbul Film Festival'inin programında da yer alan Beş Vakit adlı filmi Toronto'da Times and Winds adıyla gösterilecek.

Festivalde yüzden fazla filmin galası da yapılacak. Kenneth Branagh'ın oynadığı The Magic Flute ve Sean Penn´i kadrosunda bulunduran All the King's Men bunlardan iki tanesi.

61 ÃœLKEDEN 352 FÄ°LM

31. Uluslararası Toronto Film Festivali'nde aralarında Portekiz, Güney Kore, Türkiye ve Suriye´nin de bulunduğu 61 ülkeden 352 film seyirciyle buluşacak.

Festivalin yöneticilerinden Piers Handling, dünyanın her bölgesini kapsayan geniş çapta bir festival düzenlediklerini söyledi.

Festivalin yardımcı yönetmeni Noah Cowan "Oscar ve Altın Küre ödüllerinde büyük etkimiz var. Bu yüzden festivalde yer almak önemli" diye konuştu.

Haberin Devamı

31.Uluslararası Toronto Film Festivali, Amazing Grace adlı filminle kapanacak. Michael Apted'ın yönettiği film, 18'inci yüzyılda Britanya Krallığı'nda köleliğin kaldırılması için mücadele eden William Wilberforce'un öyküsünü anlatıyor.  (Çeviren ve derleyen: Nevra Arslantürk)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!