Erdem Başçı: Bağımsız olarak konuşmuyorum

Güncelleme Tarihi:

Erdem Başçı: Bağımsız olarak konuşmuyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2006 13:35

Merkez Bankası başkanlığına atanacak isim konusundaki belirsizlik sürerken, başkanlığa vekalet eden Erdem Başçı soruları yanıtlamadı. Başçı, "Konuşma yasağı mı konuldu?" yönündeki sorulara "Hayır bağımsız olarak konuşmuyorum" karşılığını verdi.

Dünya Bankası Enstitüsü tarafından düzenlenen "AB Müzakerelerine Göre Uyarlanan İdari Yapılar" konulu konferansa Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın yanı sıra DPT Müsteşarı Ahmet Tıktık, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ve Merkez Bankası Başkan Vekili Erdem Başçı da katıldı.

Babacan, gazatecilerin Merkez Bankası başkanlığıyla ilgili sorularını yanıtlamazken, neden konuşmadığına ilişkin sorular üzerine "Ne açıklayacağımızdan çok, ne zaman açıklayacağımız" önemli karşılığını verdi.
Merkez Bankası Başkanlığına vekaleten atanan Erdem Başçı ise gazetecilerin konuşma isteğini eliyle ağzına fermuar çekme işareti yaparak reddetti. Gazetecilerin "konuşma yasağı mı konulduğu" yönündeki soruları üzerine Başçı, "Hayır, bağımsız olarak konuşmuyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!