Erciş'te DTP binasına molotof kokteyli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Ercişte DTP binasına molotof kokteyli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2007 16:41

VAN'ın Erciş İlçesi'nde, Demokrotik Toplum Partisi (DTP) İlçe Başkanlığı binasına, molotof kokteyli atıldı. Molotof kokyeli kendiliğinden sönerken, herhangi bir hasara yol açmadı. DTP İlçe Başkanlığı örgütü, saldırıyı kınadı.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 21.30 sıralarında Sempaş Sokak'ta meydana geldi. DTP İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu bina önüne gelen kimliği belirsiz kişiler, camı kırarak 2 molotof kokteylini binanın içine atarak kaçtı. Molotof kokteylilerden biri içerde, diğeri düştüğü kapının önünde kendiliğinden söndü. Polis, DTP binasına molotof kokteyli atan kişilerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatırken, soruşturma sürüyor.

DTP İlçe Başkanlığı örgütü, molotof kokteyli atılan ilçe binası önünde basın açıklaması yaparak olayı kınadı. Açıklamayı okuyan parti üyesi Mahmut Çelebi, “Hiçbir farklı düşünceye tahammülü olmayan, kendisi gibi düşünmeyen ve onların ezberini tekrarlamayan kesimleri düşman ilan eden başta Başbakan ve diğer yetkililer kurumlar bu saldırıların baş sorumlularıdır. Partimiz, gerçek muhalefetin ve çözümün adresi olmaktan çıkarılmak isteniyor. Parti olarak buna izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!