EPDK'dan imarsız otogaz istasyonlarına uyarı

Güncelleme Tarihi:

EPDKdan imarsız otogaz istasyonlarına uyarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2006 14:05

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) imar planı olmadığı lisans alamayan otogaz istasyonlarını geçici lisans almadan çalışmamaları konusunda uyardı.

EPDK’dan yapılan açıklamada ancak geçen hafta yapılan kanun değişikliğiyle bazı kolaylıklar tanınan otogaz istasyonlarının geçici lisans almadan çalışmaması gerektiği belirtildi. LPG dağıtım şirketlerinin de geçici lisansı olmayan istasyonlara yakıt ikmali yapamayacakları bildirdildi.

Açıklamada 24 Haziran’da yasalaşan Kanunla imar planı yapılmadığı için işyeri açma ve çalışma ruhsatı alamayan otogaz istasyonlarına 31 Aralık 2007 tarihine kadar geçici faaliyet lisansı almak kaydıyla faaliyetlerini sürdürme olanağı tanındığı hatırlatıldı.

Açıklamada yasa değişikliğinin lisans alamamış otogaz istasyonlarına faaliyette bulunma olanağı tanımadığı bu istasyonların çalışabilmesi için mutlaka geçici lisans alması gerektiği vurgulandı.Açıklamada şöyle denildi:

“Geçici faaliyet lisansı alınmaksızın piyasada yapılacak faaliyetler lisanssız piyasa faaliyeti sayılacağından, bu faaliyette bulunanlar hakkında 5307 Sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un ilgili maddelerinde yer alan yaptırımlar uygulanacaktır.”

Yasaya göre lisanssız faaliyet gösteren şirketlere 549 bin YTL’lik idari para cezası uygulanıyor. EPDK tarafından imar planı olmayan ancak güvenlik ve lisans gereklerine uyduğu TSE tarafından belirlenen şirketlerin geçici lisans almak için uyması gereken prosedüre de açıklık getirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!