EPDK'dan dağıtımcılara ceza yalanlaması

Güncelleme Tarihi:

EPDKdan dağıtımcılara ceza yalanlaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2006 11:39

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt dağıtımcılarına 1 milyar dolarlık ceza keseceği ve bunu sürekli ertelediği yönündeki haberleri yalanladı.

EPDK, “Çalışmalar sürdüğü için konunun Kurul gündemine gelmediği bildirildiği halde, hem Kurumumuzu hem akaryakıt sektörünü zan altında bırakabilecek bu tür haberlerin ısrarla yazılmaya devam edilmesine bir anlam verilememektedir” açıklaması yaptı.

EPDK’dan yapılan yazılı açıklamada, son iki haftadır EPDK tarafından dağıtım şirketlerine uygulanması söz konusu olan cezalarla ilgili sürekli olarak yalan haberler yayımlandığı ifade edildi.

Bu haberlerde önce “akaryakıt dağıtım şirketlerine verilecek para cezalarının Kurul gündemine alındığı” ifade edildiği, daha sonra da “EPDK cezaları sürekli erteliyor” şeklinde değerlendirmelere yer verildiği vurgulanan açıklamada, “Aynı haberlerdeki yorumlardan, ‘bu konunun sürekli ertelenmesinde petrol şirketlerinin lobilerinin etkisi olduğu’ gibi son derece mesnetsiz anlamlar çıkmaktadır” ifadesine yer verildi.

GÜNDEMDE YOK

15 Ağustos'ta yapılan basın açıklamasında belirtildiği gibi, lisansı olmayan akaryakıt bayilerine ürün ikmali yaptığı tespit edilen dağıtım şirketlerin cezai yaptırım uygulanmasıyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünün anlatıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Bu aşamada kesinleşmiş herhangi bir ceza yoktur. Konu ancak çalışmalar tamamlandıktan sonra Kurulun gündemine gelecek ve alınacak karar hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir. Tüm bunlar kamuoyuna açıklandığı, çalışmalar sürdüğü için konunun Kurul gündemine gelmediği bildirildiği halde, hem Kurumumuzu hem akaryakıt sektörünü zan altında bırakabilecek bu tür haberlerin ısrarla yazılmaya devam edilmesine bir anlam verilememektedir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!