Enkaz altında hipotermi tehlikesi

Güncelleme Tarihi:

Enkaz altında hipotermi tehlikesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2010 08:53

Deprem iklim koşulları nedeniyle Elazığ'da daha ölümcül hale gelebilir. Çünkü kurtarılmayı bekleyenlerin donma tehlikesi var.

Haberin Devamı

ELAZIĞ'DAN İLK GÖRÜNTÜLER

ÇADIR HASTANELER KURULDU / Foto Galeri

Acil Durum ve Afet Yönetimi uzmanı Mikdat Kadıoğlu NTV'de katıldığı canlı yayında şu an enkaz altında olanların hipotermi yani donma tehlikesine karşı en kısa sürede kurtarılması gerektiğine dikkat çekti.

Kadıoğlu, normal hava koşullarında enkaz altında kalan bir kişinin 3 gün yani 72 saate kadar kurtarılabildiğini vurgularken Elazığ'da özel bir durum olduğunu belirtti.
Hava sıcaklığının 5 derecenin altında olduğu durumlarda hipotermi yani donma tehlikesi nedeniyle ölümlerin artabileceğini kaydetti.

HİPOTERMİ NEDİR

Vücut ısısının düşmesi nedeniyle bilinç bulanıklığı, solunum ve nabız yavaşlaması ile kan basıncının alçalması olarak tanımlanan hipotermi belirtileri görüldüğünde acil tedavi gereklidir.

Haberin Devamı

En önemli nokta ise vücudu ısıtmamaktır. Dolaşımın bozuk olduğu bu durumda, ani ısı yükselmesi kanı, hayati organlardan çekecektir. Hasta, yalnız daha fazla ısı kaybını önlemek amacıyla iyice örtülmeli ve vücut ısısının kendiliğinden yükselmesi beklemelidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!