Dilan Polat ve Engin Polat çifti gözaltına alındı! Operasyonun detayları ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2023 03:15

Kara para aklama iddiasıyla gündemde olan Engin Polat ile eşi Dilan Polat, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İstanbul merkezli 6 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda Polat çifti ile birlikte 17 şüpheli gözaltına alındı. Polat çifti soruları yanıtsız bırakırken, basın mensuplarının "Kanıtları yok ettiğiniz iddia ediliyor, ne diyeceksiniz" sorusuna Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu, "Ne kanıtları yok etmesi" şeklinde cevap verdi. Öte yandan evde yapılan aramalarda 80 sayfa tapuların da içerisinde bulunduğu evrak ele geçirildi. Engin Polat'ın sağlık kontrolü için getirildiği hastanede bacak bacak üstüne attığı anda polis tarafından uyarıldığı anlar da kameraya yansıdı.

Haberin Devamı

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen ve hakkındaki iddiaların ardından MASAK tarafından yapılan inceleme sonrasında Dilan Polat ve Engin Polat'ın mal varlıklarına el konulmuştu.

200 MİLYON LİRA PARA GİRİŞİ

MASAK ön raporuyla birlikte Polat çiftinin birinci derece yakınlarının hesaplarına tasfiye halinde olan 3 şirketten sözde ticaret yapılmış gibi gösterilerek sahte fatura kesildi. Bu şirketlerden hesaplara 200 milyon lira para girişi olduğu, söz konusu paranın yine aile üyelerine ait şirketler arasında transfer edilerek en son Engin Polat’ın sahip olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplandığı, bu parayla gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edildi.

Dilan Polat ve Engin Polat çifti gözaltına alındı Operasyonun detayları ortaya çıktı

Haberin Devamı

Raporla birlikte önce Polat çiftinin ve birinci derece yakınlarının mal varlıklarına el konuldu. Daha sonra vergi müfettişleri polisle beraber çifte ait 15 ayrı iş yerinde arama yaptı. Çalışmaların ardından gece saatlerinde Polat çifti hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararla birlikte İstanbul, Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da da eş zamanlı operasyonlar yapıldı.

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Operasyona ait yeni detaylar ortaya çıktı. Polat çiftinin evinde yapılan aramalarda 80 sayfa tapu ve faturaların da içerisinde bulunduğu doküman ele geçirildi. Firari olan şirket ortağı Zümrüt Yerebakan'ın evinde 10 bin dolar, Zekai Tepe'nin evinde 1 hard disk ve 350 mermi, Ahmet Gün'ün evinde ise 120 bin lira, 36 adet hesap dökümü ve 1 laptop ele geçirildi. Ayrıca araştırma süresince aralarında Polat ailesinden 13 kişinin de bulunduğu toplamda 41 şüphelinin ve 27 firmanın tüm mal varlığına tedbir konulduğu öğrenildi.

İFADELERİ ALINACAK

Operasyonda gözaltı sayısı ise 17’ye yükseldi. Ekipler firari durumdaki 13 kişinin yakalanması için çalışmalarına devam ederken, gözaltındaki şüphelilerinde emniyetteki işlemleri sürüyor. Şüphelilerin 4 gün emniyette kalacağı en son Engin Polat ile Dilan Polat'ın ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Dilan Polat ve Engin Polat çifti gözaltına alındı Operasyonun detayları ortaya çıktı

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yakalanan Polat çifti ve Beyza Ekici, muhasebeci Ahmet Gün, Sezgin Polat, Kürşat Polat ile çok sayıda şüpheli, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 

POLAT ÇİFTİ SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Polat çifti hastaneye girişleri sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Sağlık kontrolüne getirilen Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu ise, "İfademizi vereceğiz, o kadar" dedi. Sağlık  kontrolünden sonra Dilan Polat ve Engin Polat İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Çift emniyete girişleri sırasında da soruları yanıtsız bıraktı.

Haberin Devamı

"NE KANITLARI YOK ETMESİ"

Basın mensuplarının "Kanıtları yok ettiğiniz iddia ediliyor, ne diyeceksiniz" sorusuna ise yine Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu, "Ne kanıtları yok etmesi" şeklinde cevap verdi.  

Polisin gözaltına aldığı diğer şüpheliler de güvenlik önlemleri altında emniyete getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Dilan Polat ve Engin Polat çifti gözaltına alındı Operasyonun detayları ortaya çıktı

BACAK BACAK ÜSTÜNE ATTI, POLİS UYARDI

Engin Polat'ın sağlık kontrolü için getirildiği hastanede bacak bacak üstüne attığı anda polis tarafından uyarıldığı anlar da kameraya yansıdı. Dilan Polat'ın ise Engin Polat'ı sağlık kontrolünde sıra bekledikleri sırada omzundan öptüğü görüldü.

Haberin Devamı

Dilan Polat ve Engin Polat çifti gözaltına alındı Operasyonun detayları ortaya çıktı
Dilan Polat ve Engin Polat çifti gözaltına alındı Operasyonun detayları ortaya çıktı

 

DİLAN VE ENGİN POLAT ÇİFTİ SAĞLIK KONTROLÜ İÇİN HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

İstanbul merkezli 6 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan Polat çift ve beraberindekiler, işlemlerinin sürdüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nden çıkarılarak rutin uygulama olan sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Zanlılar saat 23.00’te gittikleri sağlık kontrolünden 23.40’ta tekrar emniyete getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!