Engelli çocuğa cinsel saldırıya alt sınırdan ceza

Güncelleme Tarihi:

Engelli çocuğa cinsel saldırıya alt sınırdan ceza
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 11:10

Diyarbakır’da 12 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğu M.Ö.’ye bakkal dükkanında cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 23 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan 52 yaşındaki A.A.’ya alt sınırdan toplam 8,5 yıl ceza verildi. Sanığın mahkemede 'utanarak' yaptığı savunması ise akıllara durgunluk verecek cinstendi.

Haberin Devamı

İddiaya göre, Diyarbakır'da bakkal işleten A.A., zihinsel engelli M.Ö.'yü 2014 yılında işyerinin arka tarafında perde ile ayrılmış bölüme götürüldü. 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan sanık, küçük kızın annesinin gelmesi üzerine yakalandı. Hazırlanan iddianamede, A.A.’nın, ’Çocuğun cinsel istismarı’ ve ’Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 23 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamenin kabulünün ardından sanık A.A.’nın yargılaması Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. İfadesinde mağdurun kendisini tahrik etmeye çalıştığını ancak bir şey yapmadığını savunan sanık, "Bir gün sonra işyerimi açmaya geldiğimde mağdurun annesi küfür ederek beni öldüreceklerini söyledi. Olayın büyümemesi için dükkanı açmadım. Bunları utanarak söylüyorum" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

PSİKOLOG EŞLİĞİNDE İFADE VERDİ

Duruşmada mağdur M.Ö.’nün psikolog eşliğinde ifadesi alındı. Bakkalın kendisine dokunduğunu belirten mağdura çıplak kadın ve erkek figürleri gösterildi. Sanığın neresine dokunduğunu gösteren M.Ö., ifadesi sırasında A.A.’yı ’Pis adam’ olarak tarif etti. Sanığın hapiste olup olmadığını soran mağdurun, ’Pis adam hapse girsin’ dediği belirtildi. Olay sırasında mağdur çocuğun üzerinde bulunan elbiselerin yapılan kriminal incelemesinde bulunan meni örneklerinin sanıktan alınan kan örneği ile uyumlu olduğu belirlendi. Dicle Üniversitesi heyet raporunda mağdurun maruz kaldığı fiilin hukuki sonucunu algılama yeteneğinin gelişmediği, ruh sağlığının da bozulmadığı belirtildi. Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, sanık A.A.’yı ’Cinsel saldırı’ suçundan alt sınırdan 4 yıl hapis ’Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan da 4.5 yıl olmak üzere toplam 8.5 yıl hapis cezası verdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!