Enezli Robinson’un yıllık masrafı 7 milyon

Güncelleme Tarihi:

Enezli Robinson’un yıllık masrafı 7 milyon
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2001 00:00



İbrahim BİTİKLİ/ ENEZ (Edirne), (DHA)
Haberin Devamı

EDİRNE'nin Enez İlçesi'de eşinden boşandıktan sonra kendini Hisar Dağları'na atan 80 yaşındaki Süleyman Kılıç, tam 55 yıldır Robinson hayatı sürüyor. 'Enezli Robinson' olarak tanınan Süleyman Kılıç, atı ve keçisiyle insanlara küs sürdürdüğü yaşamından memnun gözüküyor. Televizyonla hiç tanışmayan ‘Enezli Robinson’, ‘‘İnsanlardan uzak, doğayla başbaşa, ölene kadar burada yaşayacağım’’ diyor. Enezli Robinson geçen yıl sadece 7 milyon TL harcamış.

Kılıç'ın kendisini dağlara vurması eşinden ayrılmasıyla başladı. Askerlik dönüşü köyüne gelen ve evlenen Kılıç, 6 ay evli kaldıktan sonra her gün anlaşmazlık çıkınca şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden ayrıldı. Bir süre çobanlık yapan ancak parasını alamayan Kılıç, insanlara küsüp Hisar Dağları'na çıktı. Dağ eteklerinde kendisine ot ve topraktan bir kulübe yapan ‘Enezli Robinson’ yaşamını burada tek başına devam ettirdi. Bir atı ve Enez Kaymakamlığı'nın verdiği bir keçisi bulunan Süleyman Kılıç, kendisine sadece hayvanlar ile doğadan bir çevre kurdu. Atı ve keçisiyle gezintiye çıkıp sebze ve mevye yetiştirdi. Kendi üretip kendi yedi.

Dağları mesken tutan Süleyman Kılıç, 55 yıldan beri radyo dinlemiyor, gazete okumuyor, televizyonla ise hiç tanışmıyor. 80'lik yaşına rağmen sağlıklı görünen Robinson'a Enez Kaymakamlığı içinde pirinç, fasulye, nohut gibi kuru gıdanın bulunduğu kumanya yardımı yaptı. Kılıç, bu ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ismini yeni seçildiği için bilmediğini, ancak Bülent Ecevit'in başbakanlık yaptığını bildiğini söyledi. Geçen yıl sadece 7 milyon lira para harcadığını söyleyen Süleyman Kılıç, ‘‘Bu parayı da yetiştirdiğim meyveleri çobanlara satarak kazandım. Bunun dışında hiç param yok. Yıllardır hiçbir akrabam da yanıma gelmedi, ben de gitmedim. Burada ilacımı otlardan, suyumu dereden, yağmurdan temin ediyorum. İnsanlardan uzak doğayla başbaşa ölene kadar burada yaşayacağım’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!