Endonezya'da uyuşturucu kaçakçısı Avustralyalıya idam cezası

Güncelleme Tarihi:

Endonezyada uyuşturucu kaçakçısı Avustralyalıya idam cezası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 12:58

Endonezya'da uyuşturucu kaçakçılığından yargılanan ikinci Avustralyalının da idam cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Myuran Sukumaran'a (24), Bali adasında bir uyuşturucu kaçakçılığı çetesine liderlik etmek suçundan verilen idam cezasının, kurşuna dizilerek infaz edileceği kaydedildi. Mahkeme daha önce, diğer Avustralyalı Andrew Chan'i (22) aynı suçtan idam cezasına çarptırmış ve cezasının kurşuna dizilerek infaz edilmesine karar vermişti.
Mahkemenin bu kararına, iki ülke arasındaki ilişkileri etkileyeceği gözüyle bakılıyor.

“Bali Dokuzlusu” olarak adlandırılan ve hepsi Avustralyalı olan çete üyelerinden 4'üne, dün ve bugün yapılan ayrı duruşmalarda ömür boyu hapis cezası verilmişti. Mahkemenin, çetenin geriye kalan 3 üyesinin cezasını çarşamba açıklaması bekleniyor.

Avustralya Başbakanı John Howard, kararlar hakkında, bu cezaların, diğer genç Avustralyalılara bir uyarı olması gerektiğini söyledi. Çete üyeleri, geçen nisanda 8.2 kilogramdan fazla eroini Bali'den Avustralya'ya kaçırmaya çalıştıkları için tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Endonezya'da geçen yıl Avustralyalı manken Michelle Leslie (24), uyuşturucu kullandığı için 3 ay hapse mahkum edilmişti. Endonezya'da yine aynı yıl, güzellik uzmanı Schapelle Corby (28), Bali'ye marihuana soktuğu için 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!