En talihsiz yarışçı

Güncelleme Tarihi:

En talihsiz yarışçı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2001 01:49

Dünyanın en uzun yelken yarışına katılan bir Amerikalı denizci, Hint Okyanusu'nun ortasında rahatsızlanınca, ilaçları bir askeri uçağın ulaştırması için alarm verildi.

Volvo dünya turu yarışında şiddetli bir bağırsak rahatsızlığı geçiren 40 yaşındaki Amerikalı denizci Keith Kilpatrick, Avustralya'nın batı kıyılarına 2780 km mesafede Hint Okyanusu'nun göbeğinde çaresiz kaldı. Amer Sports One adlı yelkenlide Kilpatrick'a ilk müdahaleyi aynı teknenin navigatörü olan Dr. Roger Nilson yaptı. Ancak kısa sürede teknede tıbbi malzeme tükenince, acil yardım çağrısında bulunuldu.

Serum gerekiyor

Kalçasına sert bir darbe aldıktan sonra hastalanan ve şiddetli bağırsak sancıları çeken Kilpatrick'e aşırı su kaybı nedeniyle serum verilmesi gerekiyor. Avustralya Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir uçağın ülkenin güneyindeki Edinburgh üssünden havalanarak Hint Okyanusu'nda dalgalarla boğuşan tekneye tıbbi yardım götüreceği bildirildi. Yelkenliyle iletişim mükemmel olduğu için yerinin bulunmasında bir sorun çıkması beklenmiyor.

Helikopterle alınacak

Tekne kıyıya yeterli menzile ulaşınca bir helikopter Kilpatrick'i alacak. Dünyanın en uzun yarışı olan Volvo Dünya Turu, önümüzdeki yaza kadar sürecek. Kilpatrick hastalandığı sırada teknesi yarışta altıncıydı ve birincinin 360 km gerisindeydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!