En sevileni Iron Man, en cool’u Blade

Güncelleme Tarihi:

En sevileni Iron Man, en cool’u Blade
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 00:00

Demir Adam, şor, Hulk... Tüm dünyada milyonlarca fanları var. Bir araya geldikleri ‘Yenilmezler’ filmi 1.8 milyar dolar hasılatla tüm zamanların en yüksek gişe yapan dördüncü filmi oldu. Bu kahramanların temsilcisi Marvel’ın Başkanı Simon J. Philips ile sevilen karakterleri konuştuk.

Haberin Devamı

Son 10 yılda süper kahramanların dünyası nasıl bir değişim geçirdi?
- Eskiden çizgi romanlarda okuduğunuz bir sahne filme kolay kolay dönüşmüyordu. Şimdi özel efektler çok gelişti. Karakterler çok çeşitlendi. Marvel olarak 8 binin üzerinde karakterimiz var.

Sizi şimdiye kadar başarısıyla en çok şaşırtan kahraman hangisi oldu?
- Kesinlikle ‘Iron Man’. 2008’de hem ‘Iron Man’, hem ‘Hulk’un filmleri vizyona girdi. Hulk tanınan bir karakter olduğu için daha çok izleyiciye ulaşacağını düşünmüştük. Ama Iron Man karakter olarak ve insanlarla kurduğu etkileşimle Hulk’un önüne geçmeyi başardı. Lisanslı ürün satışı ve gişesiyle büyük bir patlama yaparak bir anda en popüler kahramanların arasına girdi.

Süper kahramanlardan hangisi olmak isterdiniz?
- Blade olurdum. Bunun sebebi vampirleri sevmem değil, karakterin çok cool olması. Küçükken eskrimle ilgileniyordum, kılıç hareketleri de ilgimi çekmiş olabilir. Ayrıca tipik bir çizgisi yok. Hikayesi de ilginç.

Haberin Devamı

KARA DUL’LA TANIŞMAK İSTERDİM

Peki tanışma imkanınız olsa hangi kahramanı seçer ve ona ne sorardınız?
- Black Widow (Kara Dul) ile tanışıp telefon numarasını sormak isterdim!

Yakışıklı ve kaslı kahramanların olduğu bir şirketin başkanısınız. Onları hiç kıskanıyor musunuz?
- Bana kasın yok ve yakışıklı değilsin mi demek istiyorsun?

‘şor’a bakarsak onun yanında pek kaslı değilsiniz…
- Tabii onlar süper kahraman ama sana bir hikayemi anlatayım; şor’la ilgili bir sunum yapmam gerekiyordu. şor’u canlandıran Chris Hemsworş’u sahneye çağırdım. O kadar uzundu ki ona yetişebilmek için sandalyeye çıkmaya karar verdim. Ama buna rağmen hala benden uzundu. Yani bu adamlar gerçekten beyazperdede göründükleri gibiler.

Çizgi roman dünyasındaki Müslüman, siyahi ve eşcinsel karakterleri nasıl karşılıyorsunuz?
- Süper kahramanlar toplumu yansıtıyor. Çeşitlilik hikayenin gelişimi açısından önemli. Hikayeler dünyadaki gelişmelerle beraber evriliyor.

Bizim süper kahramanımız yok. Peki Türkiye’den nasıl bir kahraman çıkarırdınız?
- Bir süper kahraman insanlara rol model olacak şekilde tasarlanıyor. Türkiye’deki çocuklar tarafından sevilen bir karakter
yaratmak için önce araştırma şirketiyle çalışılır ve buradaki durum incelenir. Tasarım ekibi buradan bir ekiple çalışarak buradaki koşullara özel bir süper kahraman yaratabilir.

Haberin Devamı

NEDEN BU KADAR TUTULUYORLAR?

Iron Man (Demir Adam): Bu kahraman dört yıl içinde bambaşka bir dünya yarattı. ‘Demir Adam’ kostümüyle kahraman oluyor. Eğer o kostümü giyersek hepimiz bir kahraman olabiliriz diye düşündürdü. Bu yüzden de çok sevildi.
Hulk (Yeşil Dev): 1970’lerden beri takip edilen bir karakter. Bu kahraman sayesinde farklı nesiller arasında ilişki kuruluyor.
Spiderman (Örümcek Adam): Peter Parker bir öğrenci ve örümceğin ısırmasıyla bir süper kahraman oldu. Çocuklar onunla kendini özdeşleştiriyor ve bir gün biz de Örümcek Adam olabiliriz diye düşünüyor.

YENİLMEZLER TÜRKÇE OLARAK CEBE GİRİYOR

Marvel çok iddialı olduğu mobil cihazlar için hazırlanmış oyun projesini bitirdi. İlk oyunun adı ‘Avengers Initiative’. Türkçe altyazıyla sunulan oyunun birinci bölümü ‘Hulk’ karakteri üzerine odaklanıyor. Hulk’u kendinize göre uyarlayıp özel kostümlerini edinebilirsiniz. Bu arada oyun ve hikaye ileride diğer ‘Yenilmezler’ karakterlerinin rol aldığı içeriklerle devam edecek. Marvel bu projeyle mobil oyunculuğa konsol kalitesinde grafik getirmeyi amaçlıyor. Puls teknolojisi sayesinde Facebook’la mobil oyun birbiriyle bağlantılı ilerliyor. Oyun iOS platformunda 6.99 dolara satılıyor.

Haberin Devamı

HEPSİ SETLERE KAPANDI

-Iron Man 3’ün çekimleri devam ediyor. Mayıs’ta Türkiye’de vizyona girecek.
-şor 2’nin çekimleri Londra’da iki hafta önce başladı. Kasım 2013 gibi vizyonda.
-‘Kaptan Amerika 2’nin çekimleri devam ediyor.
-‘Yenilmezler 2’nin Mayıs 2015’te tamamlanması planlanıyor.
-‘Yenilmez’ serisinin iki animasyonu da Türkiye’de seneye vizyona girecek.
-Spiderman üzerinde de yeni projeler tüm hızıyla sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!