En marifetli kompaktlar

Güncelleme Tarihi:

En marifetli kompaktlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2007 00:00

Dev ekranlardan geniş açı çekimlere, yüz tanıma teknolojilerinden YouTube’de yayınlamaya hazır video modlarına ve ultra optik yakınlaştırma imkánlarına kadar, kompakt kategoride birbirinden çekici yönleriyle cazip ve yeni modeller dur durak bilmiyor.

Sayısal arenada seçeneklerin ardı arkası kesilmiyor. Kompakt modeller her kesime uygun seçeneklerle hepimizi cezbetmeye devam ediyor. İster ilk kullanıcı, ister amatör/ileri amatör kullanıcı, isterse de her yere dSLR makinesini taşımak istemeyen bir fotoğraf sever olsun, her ihtiyaç için mutlaka uygun bir model var.

Kompakt modeller özellikle taşıma kolaylıkları, son derece pratik ama kaliteli çekim imkanlarıyla önemli birer seçenek oluşturuyor. Sektördeki son trendlere baktığımızda, hemen her modelde rekabete karşı koyacak bir teknik yeniliğin bulunduğunu görüyoruz. Sadece megapiksel büyüklüğününÊ işe yaramadığını bilen bilinçli tüketiciler de, artık kaliteli lens ve işlemcileri dikkate alacak kadar seçiciler. Son zamanlarda öne çıkan özelliklerse daha kaliteli ve büyük ekranlar, yüz tanıma sistemi, Türkçe menüler, optik görüntü sabitleme sistemi, net ve sarsıntısız görüntü için destekleyici diğer teknik özellikler, daha fazla optik yakınlaştırma ve geniş açı imkanı olarak karşımıza çıkıyor.

Peki bugün alışveriş için piyasaya çıktığınızda acaba alternatifleriniz neler? İşte size bahsettiğimiz özellikleri değişik biçimlerde bir araya toplayan modeller.

Nikon Coolpix S510

Güçlü tasarımı ve değişik renkleriyle Coolpix S510 farklı çizgisini koruyor. Hızı ve küçüklüğüyle 8.1 megapikseli bir arada sunuyor.

Özellikleri: 8.1 megapiksel çözünürlük, 6.35 santim likit kristal ekran, 3 kat optik yakınlaştırma, optik titreşim azaltma sistemi, Türkçe desteği, yüz tanıma sistemi.

Olympus 790 SW

Suya ve yere düşmelere dayanıklı olan Olympus, her türlü doğa koşulunda rahatlıkla kullanabileceğiniz bir model.

Özellikleri: 7.1 megapiksel çözünürlük, 6.35 santim LCD ekran, 3 kat optik yakınlaştırma, yüksek ISO ayarları, yüz tanıma teknolojisi, şoka ve soğuğa dayanıklılık, 3 metre su geçirmezlik.

Sony Cyber-shot DSC-T200

8.9 santimlik dokunmatik ekran, "Smile Shutter" özelliği ve 5 kat optik yakınlaştırmayla, ilgi çekici özellikleri bir arada topluyor.

Özellikleri: 8.1 megapiksel çözünürlük, 8.9 santim dokunmatik ekran, 5 kat optik yakınlaştırma, bulanıklık önleme sistemi, gülen yüz tanıma sistemi.

Canon IXUS 960 IS

Canon IXUS 960 IS’te sağlam titanyum gövde, hafif ve şık bir tasarımla bütünleşiyor. Cihazda Türkçe dahil 25 farklı dil seçeneği sunuyor. Makine 12.1 megapiksel çözünürlüğe ve 3.7 kat optik yakınlaştırmaya sahip.

Özellikleri: 12.1 megapiksel çözünürlük, 6.35 santim LCD ekran, 3.7 kat optik yakınlaştırma, optik görüntü sabitleme, yüz tanıma teknolojisi, Türkçe desteği, titanyum gövde.

Casio Exilim Card EX-S880

Caiso’nun YouTube uyumlu modeli Exilim Card EX-S880 ile, videolarınız ek uğraşa gerek kalmadan YouTube altında yayınlanmaya hazır.

Özellikleri: 8.1 megapiksel çözünürlük, 7.1 santim geniş format LCD, 3 kat optik yakınlaştırma, video modu, yüz tanıma teknolojisi, YouTube modu.

Kodak EasyShare V1253

Gerçek HD kalitesiyle çarpıcı fotoğraflar ve videolar çekiyor, 12 megapiksel ile 76 x102 santim boyutlarına kadar baskı kalitesine ulaşıyorsunuz. 7.8 santimlik dev ekranıyla fotoğrafları makine üzerinde paylaşma zevkini de yaşayabiliyorsunuz.

Özellikleri: 12 megapiksel çözünürlük, 7.8 santim yüksek çözünürlüklü ekran, 3 kat optik yakınlaştırma, sayısal görüntü sabitleme, yüz algılama teknolojisi, HD fotoğraf ve video çekme özelliği
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!