En "Lezzetli" sergi

Güncelleme Tarihi:

En Lezzetli sergi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2002 10:44

Sezonun en "Lezzetli" sergisi İş Bankası Parmakkapı Sanat Galerisi'nde sanetseverleri bekliyor. Mimar Sinan ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin çalışmalarından oluşan "Lezzet" başlıklı sergi, 5 Temmuz'a kadar sürecek. Öğrenciler yapıtlarında, doğanın kaybolan "tat"larını, "lezzet" kavramının zihnimizde çağrıştırdığı anlamları ve yaşamın küçük detaylarında saklı "lezzetleri" farklı plastik yorumlarla dile getiriyorlar.

Haberin Devamı

Sergide Mimar Sinan Üniversitesi'nden Seçil Çeliktürk, Ansen Atilla, İnci Furni, Şevket Sönmez, Erhan Özışıklı, Marmara Üniversitesi'nden ise Mukadder Şimşek, Günseli Ayan, Seda Hepsev, Sözen Öztürk, Öznur Aydın ve Göknil Gümüş'ün çalışmaları yer alıyor.

Serginin koordinatörlüğünü, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Mehmet Uygun, Mimar Sinan Üniversitesi'nden ise Şebnem Somel üstleniyor.

Akademik eğitimlerinin ardından profesyonel sanat ortamına girmeye hazırlanan gençleri, bu sürece hazırlamak ve sanat yaşamlarına başlarken onlara destek olmak amacıyla gerçekleştirilen sergide genç sanatçılar doğanın kaybolan "tat"larını, "lezzet" kavramının zihnimizde çağrıştırdığı çeşitli anlamları ve yaşamın küçük detaylarında saklı lezzetleri kişisel yaşam deneyimlerinden yola çıkarak farklı plastik yorumlarla dile getiriyorlar.

Haberin Devamı

Sergiye hazırlık sürecinde İş Sanat Parmakkapı Galerisi'nin üst katını atölyeye dönüştürerek, çalışmalarını bu mekanda sürdüren genç sanatçılardan Ansen Atilla, doğanın yitirilen lezzetlerini konu edinirken, doğaya dirençli plastik temelli petrol atıklarını malzeme olarak kullanıyor.

Şevket Sönmez, lezzeti "zihnimizin bize oynadığı bir oyun" olarak tanımlıyor ve tensel hazlar ile beslenme hazzı arasındaki ilişkiyi konu ediniyor. Seda Hepsev benzer bir yorumla, tensel hazlardan yola çıkarak, "sonu hiç gelmeyecek lezzetler"i, Sözen Öztürk ise herşeyin hızlandığı ve küçük anlara sıkıştırıldığı günümüzde yaşamın küçük lezzetlerini arıyor. Mukadder Şimşek'in çalışması "bedenin serüvenleri" teması çerçevesinde lezzeti yorumlarken Günseli Ayan, "tadı alınmayan, denenmemiş" lezzetlerin izini sürüyor.


İş Sanat Parmakkapı Galerisi 
İstiklal Caddesi
Meşelik Sokak
2/2 Beyoğlu
Tel: 0 212 244 20 21

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!