En küçük hacı

Güncelleme Tarihi:

En küçük hacı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2008 17:06

Türkiye'nin en küçük hacısı 4 ay 5 günlük olan Hiranur bebek oldu. Nasıl mı? <1>Yeni

Haberin Devamı

Kırşehirli Harun Ahmet Demirel (43) ile Asiye Demirel (38), Hac için sıraya girdiklerinde bebeklerini hesap etmemişlerdi. Hac kurasından isimleri çıkan çift yanlarına 3 aylık Hiranur bebeği de almak zorunda kaldı ve aile Kutsal ziyaretlerini bebekleriyle yaptı.

Mekke ve Medine'de hacıların maskotu olan Hiranur, Atatürk Havalimanı'nda da yolcuların ilgi odağı oldu. Baba Harun Demirel, hac kurası çıkınca Hiranur'u da yanlarında götürmek durumunda kaldıklarını belirterek, "Hiç zor olmadı. Hatta çocuklarla gitmek isteyenlere tavsiye ederim. Yanımızda bebek olduğu için herkes öncelik tanıyor ve çok hürmet ediyor. Bize çok uğurlu geldi" dedi. Demirel çifti bebekleriyle birlikte tavaf yaptıklarını, Arafat Dağı'na çıktıklarını ve şeytan taşladıklarını söylerken Baba Demirel, "Türkiye'den en küçük çocuk bizimkiydi.Birlikte 8 saat yol yürüdük. Zahmetinden çok bize bereketi oldu. Üç aylıkken gitti, 4 ay 5 günlük olarak vatana döndü" diye konuştu. Anne Asiye Demirel de, ufak tefek sıkıntılar yaşadıklarını fakat Hiranur'un çok uslu bir bebek olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Hacı olan ailenin, Türkiye'de kalan iki çocuğuda kardeşlerini sevinç içinde karşılarken 70 yaşında ki Sabahat Korkmaz nine bebeği kucağına alarak poz verince ilginç bir görüntü oluşturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!