En kötüler yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

En kötüler yarışıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 11, 2002 12:12

Sinemanın en iyilerinin ödüllendirildiği geleneksel Oscar ödül töreninden bir gün önce, en kötülere verilen Razzie ödüllerinin adayları belli oldu. Razzie 2001 yılının en kötü film adayları arasında "Driven", "Freddy Got Fingered", "Glitter", "Pearl Harbor" ve "3000 Miles to Graceland" bulunuyor.

Haberin Devamı

Sylvester Stallone'nin oynadığı, yıllar sonra pistlere geri dönen bir yarışçının zorlu mücadelesinin öyküsünün anlatıldığı "Driven" ve Tom Green'in oynadığı komedi türünde çekilen "Freddy Got Fingered" ayrıca, en kötü 4 dalda daha aday gösterildi. Green, en kötü oyuncu, en kötü yönetmen ve yıldızın rol aldığı her hayvanla en kötü çifti oluşturma dallarında aday gösterildi. Film, en kötü senaryo dalında da aday oldu.
  
Stallone ise, en kötü erkek yardımcı oyuncu dalında aday gösterildi. Stallone, filmdeki rol arkadaşı Burt Reynolds'la en kötü çift dalında aday gösterilirken, film en kötü senaryo ve en kötü görüntü dallarında da aday oldu. Stallone, bu adaylığıyla, Razzie'de 22 yıl içinde toplam 29 kez aday gösterilmiş oldu. Ünlü aktör, bu ödüllerden 9'unu kazanmıştı. 

Green'in yanı sıra en kötü erkek oyuncu adayları arasında, Ben Affleck (Pearl Harbor), Kevin Costner (3000 Miles To Graceland),  Keanu Reeves (Hardball ve Sweet November) ve John Travolta  (Domestic Disturbance ve Swordfish) bulunuyor.     

Şarkıcı Mariah Carey de ilk beyazperde denemesi olan ve şarkıları dışında beğenilmeyen "Glitter" filmiyle en kötü kadın oyuncu dalındaaday gösterildi. 
 
Penelope Cruz "Blow", "Captain Corelli's Mandolin" ve "Vanilla Sky" filmlerindeki rolleriyle; Angelina Jolie "Lara Croft:Tomb Raider" ve "Original Sin" filmlerindeki rolleriyle; Jennifer Lopez "Angel Eyes" ve "The  Wedding Planner" filmlerindeki rolleriyle ve Charlize Theron "Sweet November" filmindeki rolüyle en kötü kadın oyuncu adayları arasında bulunuyor.Â

Haberin Devamı

Razzie ödüllerini "kazananlar", Oscar ödüllerinin verileceÄŸi geceden bir gün önce 23 Mart'ta açıklanacak.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!